Els càmpings denuncien competència deslleial

www.andorradifusio.ad

El sector del càmping a Andorra travessa una època difícil. Els empresaris del sector denuncien l'intrusisme per part d'alguns centres comercials, així com de l'administració. A més es queixen que Turisme no els té en compte en les promocions exteriors.

Ja fa molt de temps que el càmping ha deixat de ser un pilar del sector turístic del país. De les 30 instal·lacions que hi havia fa 30 anys, s'ha passat a tan sols 8 en l'actualitat. 

L´alt cost del manteniment i la davallada de clients fan difícil la supervivència dels càmpings. Els empresaris, a més, denuncien que Turisme no inclou aquesta alternativa a les campanyes de promoció. També denuncien  la competència deslleial de l'administració i dels centres comercials, que habiliten zones gratuïtes amb serveis per a les caravanes.

Andreu Cardona, pripietari del Camping Valira: "El que acampen aquí paga un impost del 4,5% , està declarat i tots aquests que acampen fora no estan declarats i no paguen l'impost tampoc, el Govern hi perd diners." Alguns responsables lamenten que entre el mateix sector no hi ha unitat per defensar amb eficàcia els interessos comuns.

Tampoc no ajuda a trobar-hi solucions la manca d'unitat entre els empresaris del sector, com lamenten alguns professionals. Lluís González, director del camping Ansalonga: "Tothom escombra cap a casa seva però jo penso que caldria fer una reunió i parlar del tema." 

El sector sobreviu com pot. En part gràcies als fidels a aquesta classe de turisme, principalment a l'estiu i en part pel lloguer de parcel·les durant els mesos d'hivern. En aquest cas d'usuaris que hi instal·len caravanes per venir a esquiar, aprofitant que surt més econòmic que reservar un hotel.

Informa; J.A. Sarmiento   Imatge: Josep M. Garcia

Comparteix:

Traspàs de carteres ministerials al Govern Sanitat obre 9 expedients sanccionadors el 2014 per manca de seguretat alimentària