Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els residents catalans trien la Poste per poder votar al referèndum de l'1-O

www.andorradifusio.ad

La Generalitat de Catalunya va habilitar fa uns dies l´opció de votar per correu pel referèndum de l´1 d´octubre. A Andorra són molts els residents que ja han fet la gestió. Això sí, només es pot dur a terme a través de la Poste perquè correus espanyols té ordre de no repartir aquestes missives.

Els catalans a l´exterior inscrits al registre de la Generalitat, un bon nombre residents a Andorra, van rebre ara fa unes setmanes les instruccions per votar per correu a la consulta. Es tracta d´un referèndum que el govern d'Espanya ha declarat il·legal però que la Generalitat assegura que es farà igualment.

Per votar s´ha de descarregar la papereta on-line i, juntament amb una còpia d´un document d´identitat i un formulari que s´adjunta, s´ha d´enviar a l'adreça facilitada. En aquest cas, a la delegació a París del govern català. A la Poste s´hi apropen diàriament diverses persones per enviar la carta certificada. Un procés que es fa sense cap incidència.

Jaume Casals és resident català a Andorra i explica que ha acudit a La Poste per lliurar el vot "perquè està recomanat i Correos està posant pegues". Meritxell Planes, també resident catalana indica que "el procediment ha estat fàcil, l'ANC ho explicava tot al seu web i a més hi havia hores de visita a la Llacuna". "Ja he enviat el meu vot i espero que vagi bé", ha conclòs.

A Correos, en canvi, asseguren que ningú ha intentat enviar aquesta correspondència. A més, fonts de la companyia espanyola a Andorra han assegurat que de rebre´n, no en sortiria cap al seu destí perquè "hi ha una comunicació interna explícita que prohibeix que aquestes cartes surtin a repartiment".

L'Assemblea Nacional Catalana a Andorra ha indicat que van ajudar a fer els tràmits per registrar-se com a catalans a l'estranger a més de 400 persones.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix: