Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els sindicats mantindran l'avís de vaga amb només 24 hores d'antelació

www.andorradifusio.ad

Els sindicats justifiquen l'avís del dia de vaga amb 24 hores d'antelació en la necessitat d'aconseguir repercussió social i mantenen la decisió. Creuen que ja han donat un preavís i que el Govern ha tingut temps suficient per establir les mesures escaients. Pel que fa als serveis mínims, al programa "Ara i Aquí" de Ràdio Nacional, els portaveus de la plataforma de funcionaris han explicat que esperaran les propostes del Govern per veure si s'ajusten al que es fa als estats veïns.

Els sindicats es mantenen en la decisió d'avisar quan faran vaga amb només 24 hores d'antelació. Expliquen que han mirat les regulacions dels estats veïns per veure com s'ha de procedir i diuen que així ho estableixen sempre que hi hagi un preavís, que ells ja han donat en informar que les accions de protesta es faran entre el 19 de febrer i el 19 de març.  L'objectiu, segons el portaveu de la plataforma de funcionaris, és "fer sentir les nostres reivindicacions". Explica que no volen "perjudicar la gent del país" però que aquesta és l'única manera de fer-se sentir "davant un Govern que no ha volgut negociar res".

Pel que fa als serveis mínims, diuen que ha de ser el Govern qui els estableixi i que ells analitzaran si s'ajusten al que es fa als estats veïns. En aquest sentit, Ubach ha ironitzat sobre la negociació. Ha dit que "si segons DA han arribat a acords amb nosaltres els darrers quatre mesos, amb aquest tarannà negociador tindrem acordats els serveis mínims en mitja hora". 

Els sindicats han explicat que tots els funcionaris faran vaga el mateix dia, però pot ser que no tothom faci la mateixa acció. Els portaveus dels funcionaris han reiterat la seva oferta de diàleg amb el Consell General, partint de zero i sense línies vermelles per les dues bandes. Continuen negant que amb el Govern s'hagi arribat a cap acord.

Entrevista completa a Gabriel Ubach, portaveu de la Plataforma sindical i secretari general de l'USDA, i a la representant del CFPA, la Lara Vilamala, a l'Ara i Aquí:Informa: Ana Alamán
Imatge: Marta Paixà

Comparteix: