Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

L'executiu regularitza compensacions i retribucions als funcionaris com guàrdies, nocturnitats, ajudes per fills i desplaçaments

www.andorradifusio.ad

L'executiu ha aprovat un nou reglament de compensacions al funcionariat, per regularitzar retribucions que ja es duien a terme fins ara. Una de les novetats afecta les guàrdies dels metges forenses i els desplaçaments.

El reglament permetrà complir una de les reivindicacions del Tribunal de Comptes, atès que en l'actualitat tots aquests aspectes ja es preveien i es pagaven.

Tot i això, l´aprovació d´aquest text per part del Govern permetrà regularitzar i quantificar totes aquestes retribucions, com ara nocturnitats i caps de setmana, que es paga un 20% de l'hora normal, o la compensació per naixement o adopció que és de 285 euros.

El ministre portaveu, Jordi Cinca, exposa que "el reglament identifica aquestes compensacions més enllà de l'activitat ordinària, que ja està quantificada i descrita a la graella salarial".

Com a novetat, es regula la compensació per destinacions a l'estranger i les guàrdies dels metges forenses. Precisament en aquest darrer cas, la retribució econòmica per les guàrdies se situa en 640 euros setmanals. Cinca remarca que "els metges forenses que cobreixen aquest servei han d'estar de guàrdia permanent els 365 dies de l'any i més enllà del seu salari per l'activitat quotidiana se'ls ha de compensar per les guàrdies".

D'aquesta manera, el reglament dona cobertura legal a totes les retribucions més corrents del funcionariat, així com a d'altres especificitats dels agents que formen l'administració.

Informa: Joel Romero
Imatge: Fernando Montero

Comparteix: