Feliç aturada pel MoraBanc Andorra (79-85)

Els del Principat han sumat aquest dissabte la cinquena vict&ogra

Els del Principat han sumat aquest dissabte la cinquena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (5-5), tercera a domicili, després de guanyar a la pista del Montakit Fuenlabrada (79-85). El partit, igualat, s'ha decidit en els últims instants gràcies a dos triples consecutius de Miki Vitali i John Shurna. Destacar també els 12 rebots ofensius dels andorrans. Dylan Ennis, MVP del MoraBanc amb 18 punts i un 16 de valoració.

El MoraBanc Andorra segueix en la seva línia ascendent després de sumar la tercera victòria ACB (Madrid, Baskonia i Fuenlabrada) dels últims quatre partits disputats en aquest mes de novembre abans de l'aturada de seleccions. Són sis victòries de set possibles si comptabilitzem els partits d’Eurocup. El triomf d'aquest dissabte és de vital importància en les aspiracions del combinat tricolor per ser a la Copa 2019.

Al Fernando Martin de Fuenlabrada el MoraBanc ha sortit a per totes amb un 4-12 de parcial que feia preveure un partit però a l’hora de la veritat, amb el pas dels minuts la situació s'ha anat torçant. Quan els locals s’han posat les piles tirant de l’encert de Paco Cruz (19 punts en tot el partit), el Fuenlabrada ha ressuscitat en pocs minuts (12-12). L’equip madrileny, de menys a més, s’ha fet amb el control i el ritme del partit però els andorrans, amb un inspirat Dylan Ennis (11 punts en el primer quart), encara han estat capaços de tancar els primers deu minuts anant per davant en el marcador (17-20). En el segon quart el Montakit Fuenlabrada ha vist com les lesions li podian complicar el partit. A les baixes de Marko Popovic i Talib Zanna s’afegia la de Lucas Nogueira que s'ha vist obligat a demanar el canvi per culpa d’un problema al bessó esquerra. Malgrat això, l’equip del ‘Che’ Garcia ha pogut seguir comptant amb el pivot brasiler i s'ha aprofitat d'un gran Marc Garcia per seguir portant la batuta del partit (32-29). Per contra, el MoraBanc Andorra, desencertat en el tir, no ha estat capaç d’aprofitar la seva superioritat física i ha fallat molts llançaments sols sota cistella. Al descans, ajustat 40-36.

El pas pels vestidors no ha ajudat gaire al MoraBanc Andorra que ha vist com un 13-8 de sortida deixava un perillós 53-44, la màxima diferència a favor del Fuenlabrada en tot el partit gràcies a l’aportació de jugadors com Ian O’Leary, MVP amb 17 punts, 21 de valoració. Però quan pitjor ho estava passant l’equip d’Ibon Navarro, l’aparició d’un salvador David Jelinek amb 10 punts pràcticament consecutius ha permès als tricolor entrar de nou al partit i afrontar l’últim quart amb un esperançador 63-61. En els últims deu minuts el MoraBanc ha estat capaç de treure la seva millor defensa i en un final a cara o creu (76-76) l’equip del Principat ha acabat sentenciant des del triple, avui 10/25, gràcies a l’aparició vital de Vitali i Shurna (79-85).

El proper partit del MoraBanc Andorra serà el dissabte 8 de desembre a la pista del València Basket (18h) en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra