Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Els funcionaris convoquen vaga dijous i divendres

www.andorradifusio.ad

Els sindicats de funcionaris convoquen vagues dijous i divendres. No hi ha hagut acord amb el Govern després de tres reunions llargues. Consideren que hi ha quatre línies vermelles que l´executiu ha traspassat. Els dies de vaga els sindicats estan estudiant fer manifestacions a la duana i davant de l´edifici de Govern.

"Aquest dijous començarem la vaga. En primera convocatòria serà dijous i divendres, i a partir d'aquí ja veurem", avança el portaveu de la plataforma de sindicats de la funció pública, Gabriel Ubach. "Hi ha quatre punts que si fossin acceptats desconvocaríem la vaga", assegura Ubach després d'explicar que se n'han discutit 21.

Una hora de reunió amb el Govern, seguida de dues dels representants sindicals, ha acabat amb una conclusió clara: la funció pública convoca vaga perquè està en contra de la nova llei. Ara els sindicats s´han de reunir per decidir si respecten els serveis mínims establerts pel Govern i per acabar de tancar el calendari d´accions. Entre elles estudien fer manifestacions a la duana i davant de l´edifici del Govern.

L´executiu està esperant la comunicació oficial i ja ha dit que no es retribuiran els dies de vaga. "El Govern garantirà els serveis mínims i davant d'absències del personal als seus llocs de treball ja es valoraran quines poden ser les mesures. De qualsevol manera, qualsevol absència d'un treballador de l'administració al seu lloc de treball ha de ser justificada, per una malaltia, raons personals o pel dret de vaga, que és legítim que l'exerceixin", diu la ministra Eva Descarrega. 

Els quatre punts que els sindicats consideren irrenunciables són: les 35 hores setmanals, la cobertura per malaltia del 100%, més mesures correctores de la carrera professional de les que ha proposat el Govern i que les vacances escolars estiguin dins la llei.

L'executiu assegura que ha cercat el diàleg, ha lamentat el desacord i ha decidit entrar la llei a tràmit parlamentari tal com estava plantejada inicialment, i serà el grup demòcrata qui podrà fer modificacions a través d´esmenes. 

Informa: Laia Ferré Marot
Imatges: Jordi seabra/Sergi Linares

Comparteix: