Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La futura unitat de la Memòria donarà servei a 600 pacients amb demències

www.andorradifusio.ad

La unitat de la Memòria serà una realitat abans que acabi l'any. Un departament destinat a les persones que pateixen demència, més de mig miler. La incorporació d'un neuròleg com a coordinador serà cabdal per reduir el temps d'espera.

La doctora Eva Heras ha confirmat que la nova unitat de la Memòria estarà operativa els propers mesos. L'equip inclourà un neuròleg, una infermera coordinadora i un neuropsicòleg, entre d'altres. Els potencials usuaris d'aquest nou servei són els persones que pateixen un deteriorament cognitiu. "Afecta a la memòria, l'orientació, la comprensió, el càlcul, la capacitat d'aprenentatge, que és molt important, el llenguatge i el judici", explica l'adjunta al director assistencial per a l'àrea de Cronicitat i Sociosanitari, qui adverteix que hi ha "uns 600 casos" i que "el que ens interessa és que se'n pugui fer un registre".

El 80% dels qui tenen demència pateixen Alzheimer. Una afectació que, malgrat que no es pot curar, si es detecta a temps es pot frenar. La col·laboració amb les famílies és cabdal per garantir la qualitat de vida dels pacients, sobretot a les residències.

La nova àrea s'ubicarà a la quarta planta de la clínica Meritxell i la contractació del neuròleg ja està en procés: ja s'ha publicat l'edicte per cobrir la plaça i s'espera que els propers mesos s'acabi de tancar tot l'equip que formarà part de la unitat.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Jordi Seabra

Torna a veure l'entrevista completa a la doctora Eva Heras de l'Ara i Aquí a la carta:

 

Comparteix: