Joan Roca exposa les claus de l'èxit del Celler de Can Roca

www.andorradifusio.ad

El xef del Celler de Can Roca, considerat el millor restaurant del món el 2013, ha impartit una conferència per parlar de lideratge, creativitat i valors per afavorir l´èxit empresarial. Joan Roca ha parlat davant de més de 200 persones de la seva experiència i de les claus que han portat aquest restaurant a l´èxit. Experiència que passa per la tradició, la creativitat i la gent.

Aquest era l´aspecte de la sala que ha acollit aquesta tarda la conferència de Joan Roca, el xef del restaurant de Girona que el 2013 va ser escollit com el millor del món i que aquest any ocupa el segon lloc.

Joan Roca ha exposat les claus que els han permès arribar a l´èxit, que passa per prendre com a base la tradició i la innovació. Ha explicat que es basen en receptes antigues, algunes de les quals del segle XIV i se les fan seves. També ha parlat d´inspiració, que els tres germans troben en la memòria, en el paisatge, les aromes, el mateix producte o el món del vi, que els ha permès fer plats nous. "Si el vi ens pot donar la idea de fer un plat nou pels seus aromes, què passa si començo a olorar perfums i en detecto els components aromàtics, i (el seu germà Jordi Roca) els anava detectant tots", explica Joan Roca. A partir d'aquí es van plantejar que "si amb cadascun d'aquests elements fem una elaboració com una crema o un sorbet, i ho construim amb la proporció adequada, el postre és fantàstic".

Per a ells el gran repte és fer que la gent s´emocioni a través del menjar i busquen fer-ho a través d´aquesta innovació, un altre dels reptes és mantenir-se en l´elit de la restauració. Per fer-ho compten amb un equip on a banda dels tres germans, hi ha un expert en el món de la botànica, una científica o artistes visuals.

Informa: Anna Pifarré      Imatge: Meri Bellosta/Sergi Pla

Comparteix:

Simó Duró serà el nou president de la Federació de la Gent Gran Sant Julià espera arribar a un acord amb els cortalans per l'accès rodat al Madriu