Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Khatia Buniatishvili desplega energia i virtuosisme al Centre de Congressos

www.andorradifusio.ad

Khatia Buniatishvili triomfa en la seva actuació a la Temporada de música i dansa. Amb un programa clàssic i d'interpretació enèrgica, la pianista georgiana ha fet les delícies d'un públic on fins i tot ha trobat compatriotes. També ha parlat del piano, que veient com el toca es pot dir que li va "com anell al dit".

Només els aplaudiments trenquen el silenci amb què el públic espera Khatia Buniatishvili, que amb decisió es dirigeix al piano.

Abans d'interpretar els seus predilectes, Liszt i Txaikovski, es lliura en cos i ànima a Brahms. Amb la "Sonata per a piano número 3", la pianista desplega tota la dramatúrgia del compositor alemany, fent gala del seu geni, davant l'Steinway Model D dels anys 80.

Entre el públic, els experts com l'afinador de pianos Enric Ferrer o el pianista Jordi Barceló han destacat el "control del volum, la pulsació i la dinàmica impressionant" de la pianista, així com "el domini tècnic". També hi hem trobat paisans seus, com Natia Kuchasvili, emocionada per haver-la vist en directe a Andorra.

Khatia Buniatishvili ha aplegat 700 persones al Centre de Congressos. La propera cita de la Temporada de música i dansa Andorra la Vella MoraBanc serà el 4 de març amb la Filharmònica de Berlín que oferirà un concert en homenatge al centenari del naixement d´un dels seus grans directors, Leonard Bernstein. En el repertori s´han inclòs peces que ell mateix va compondre com la banda sonora de "West Side Story".

Informa: Rosa Alberch
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: