Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

La Seu d'Urgell celebra el 60è aniversari del Retaule de Sant Ermengol

www.andorradifusio.ad

Lla catedral de la Seu d'Urgell va tornar al segle XI. El Retaule de Sant Ermengol, un clàssic de les nits d'estiu, arriba enguany al seu 60è aniversari.

L'obra medieval única a Catalunya i que enguany compleix el seu 60è aniversari. Torna el Retaule de Sant Ermengol, un clàssic de les nits d'estiu que recrea els moments més importants de la vida del bisbe Ermengol, una figura clau de la Catalunya del segle XI. Un espectacle possible gràcies a la participació d'un centenar de veïns de la Seu d'Urgell, entre actors, tècnics i col·laboradors.

L'obra, que va néixer a partir d'un text de l'escriptor Esteve Albert, arriba carregada de novetats, com la incorporació de Xavier Piguillem, director de la Companyia Inestable Ceretana de Teatre de Puigcerdà, a l'espectacle. Ell mateix ho ha definit com un gran repte però també una oportunitat.

Altres canvis han estat l'endarreriment de l'hora d'inici a dos quarts d'onze i la incorporació d'un nou quadre: La batalla de l'Albesa. L'escena explica l'arribada victoriosa del comte d'Ermengol després de salvar el Comtat d'Urgell de l'amenaça sarraïna.

El retaule de St. Ermengol gaudeix d'un escenari excepcional com és el claustre de la catedral de Santa Maria, recentment restaurat. Les representacions es duran a terme tots els dies fins al 12 d'agost.

Informa: Tatiana Navarro
Imatges: Lluís Calvo

Comparteix: