La Unió Hotelera considera que Andorra és una destinació "low cost"

www.andorradifusio.ad

La temporada d'esquí s'ha tancat amb un increment de l'ocupació d'un 10%, una xifra que la Unió Hotelera, considera molt positiva. El director de l'entitat, Oscar Julian, ha assenyalat a Ràdio Nacional que caldria avaluar la necessitat de crear un nou tipus de permís de treball temporal per evitar perdre treballadors qualificats entre l'hivern i l'estiu. Considera que Andorra es pot considerar actualment un destí "low cost".

Oscar Julian ha fet una valoració positiva de la temporada d'esquí en incrementar-se l'ocupació un 10%. Ara, un cop acabada l'època de més treball, el sector es prepara per la d'estiu. El director de la Unió Hotelera s'ha mostrat satisfet amb la quota oberta de treballadors temporers. Tot i així ha lamentat que amb la legislació actual, que estableix un interval de cinc mesos entre temporades, es perd personal qualificat. Per això creu que "s'ha d'evaluar quin mecanisme trobem o si s'ha de plantejar un permís renovable que comenci a l'estiu i acabi a l'hivern".

Julian ha explicat que estan a l'espera dels reglaments sobre classificació hotelera. Insisteix que el sector està més interessat a regular les prestacions i la qualitat que d'altres indicatius. Considera, a més, que caldria fer un estudi com el que s'ha fet per al comerç, ja que es pateixen dels mateixos mals. De fet considera que Andorra és una destinació "low cost no només en hostaleria sinó en molts sectors". Ha afegit que "el ministre va comentar que hi havia una part del mercat que ens començava a identificar com una destinació turística de compres i tots els ítems amb els quals es comparava Andorra eren destinacions outlet".

El director de la Unió Hotelera s'ha mostrat en contra d'establir preus mínims per als hotels.

Informa: Ana Alamán Imatge: Cristina Jubete

L'entrevista completa al director de la Unió Hotelera a l'Ara i Aquí

Comparteix:

El virus trobat a les garrafes amb aigua d’Arinsal és d’origen fecal humà Un mòbil per persona