Les joves promeses situen el judo femení en el seu millor moment

Hi ha vida més enllà de Laura Sallés. Així va quedar demostrat el cap de setmana amb la classificació de Magda Sánchez, Lia Povedano i Alda Babi per les finals de la Copa del França. Andorra mai havia aconseguit classificar a tantes judoques.

L'absència de Laura Sallés no ha estat impediment per aconseguir el millor resultat en la Copa de França bidepartamental que s'ha disputat a Narbona. Per accedir a la final calia fer podi. En el passat la federació havia aconseguit classificar fins a dues noies, aquest 2016 n'han passat tres.

"Hi ha una continuïtat a la Laura. Encara no és un adéu a la Laura, però sí que al darrere hi ha l'Alda, que ja està agafant els galons de capitania, i després la Magda i la Lia", ha explicat l'entrenador de la federació, Dani Garcia.

Magda Sánchez va aconseguir la medalla d'or en menys 57 quilos, Lia Povedano va ser segona en menys 63 i Alda Babi tercera en menys 52. Amb Laura Sallés Andorra podria comptar amb un gran equip en cites com els Jocs dels Petits Estats. "De fet la meva motivació per haver baixat de categoria és poder fer equip amb les noies", explica Alda Babi, qui parla ara d'objectius col·lectius més que d'individuals.

Les tres judoques disputaran les finals de la Copa del França el mes de desembre a París.

Informa: Cesc Sanjuan Imatges: Anna Ginestà