L'escudellada d'Andorra la Vella, amb més de 3.500 racions

www.andorradifusio.ad

A Andorra la Vella han repartit més de 3.500 racions d´escudella de Sant Antoni, una escudella que es fa seguint els consells dels pioners: a foc lent, tal com mana una tradició que ja compta amb 46 anys. Avui l'escudellada ha comptat amb una delegació de Sant Pol de Mar que la setmana vinent rebran els escudellaires de la parròquia per tastar aquest plat del Pirineu arran de mar.

Les 10 fogaines de la plaça Guillmó han començat a fumejar a la matinada. L´escudella que han preparat els escudellaires d´Andorra la Vella  es fa seguint la tradició d´aquells que la van iniciar fa 46 anys.

Una escudella que porta 650 quilos de carn, 530 entre hortalises i llegums i de la qual avui se n´han servit 3.500 racions.

Alguns feien cua per primera vegada. D´altres, fa anys que són fidels a la tradició.

Amb tot, el que compta és com ha quedat.

I bona era perquè les olles han quedat netes. Aquest és un plat calòric però a grans mals, grans solucions. 

Ja fa 46 anys que s'elabora aquest plat que enguany ha comptat amb una vuitantena de col.laboradors. La setmana vinent fruit de l'agermanament amb Sant Pol de Mar, una representació de la Confraria d´Escudellaires d´Andorra la Vella viatjarà a là població pe fer-hi una escudella, això sí, només per a 400 persones.

Informa: Rosa Alberch     Imatge: Meri Bellosta

Comparteix:

Josep Pintat encara no ha fet públic si serà cap de llista dels liberals El PS constitueix la comissió de candidatures i insisteix que presentarà llistes a totes les parròquies