L'església de Sant Esteve obre l'orgue al públic aprofitant el Festival Internacional

www.andorradifusio.ad

La direcció del Festival Internacional d'Orgue torna a apostar per a apropar aquest instrument al gran públic amb una nova jornada de portes obertes. La voluntat és donar a conèixer els detalls més curiosos d´un instrument poc reconegut i que durant l´estiu té el seu protagonisme amb l´organització d´aquest festival. La visita d'avui s'ha fet a l'orgue de Sant Esteve d'Andorra la Vella, que aquest any arriba als 25 anys de vida.

La jornada ha comptat amb la presència de l'organista de Notre Dame des Dunes de Koksijde (Bèlgica), Jan Vermeire, i del trompetista solista de la Royal Flemish Philharmonic, Alain de Rudder, també belga, com a guies d'excepció. 

Els dos intèrprets han pres part en la jornada de portes obertes que, tal i com ha recordat el director artístic del Festival Internacional d'Orgue Ignacio Ribas, serveixen per "divulgar el patrimoni musical" i alhora respondre a la "curiositat" de moltes persones que volen veure com funciona l'orgue. Aquest dimarts al matí hi han pres part una desena de visitants, que han pogut escoltar en directe els dos músics belgues.

Sobre el 25è aniversari de l'orgue de Sant Esteve, Ribas ha destacat que es tracta d'un orgue neoclàssic francès que permet tocar música antiga i contemporània. 

Vermeire, de la seva banda, ha dit que és "molt agradable" i n'ha destacat la sonoritat i el fet que tingui un combinador i tres teclats. Cal recordar que el més antic d'Andorra és el de Sant Pere Màrtir, a Escaldes-Engordany, que l'any que ve farà trenta anys, mentre que el de la Massana arribarà a la dècada, també l'any que ve.

Informa: Agències      Imatges: Robert Querol      Locució: Jordi Lorente

Comparteix:

Canillo commemora la Diada de Sant Roc amb una missa a Sant Serni Pal-Arinsal centrarà les inversions d'aquest hivern en millorar els serveis