Medi Ambient vol assolir el 25% en la recollida d'envasos

www.andorradifusio.ad

Andorra avança en el bon camí en gairebé tots els indicadors mediambientals i tendeix als objectius fixats en els diferents plans estratègics, ja sigui en matèria de paisatge, aigües, soroll, aire, canvi climàtic o gestió de residus. Amb tot, hi ha marge de millora en alguns aspectes, com ara la recollida selectiva, sobretot, d'envasos.

Amb motiu del Dia mundial del medi ambient, el Govern ha fet públics els indicadors principals corresponents al 2013. Una fotografia molt àmplia -són més de dos milions de dades anuals- però que serveix per veure l'evolució dels darrers anys d'Andorra en aquest àmbit.

En general, les dades són bones perquè reflecteixen una dinàmica cada cop més propera als objectius fixats. És el cas de les aigües, la qualitat de l'aire o acústica o la gestió dels residus. En aquest últim apartat, però, hi ha un punt negre: la recollida selectiva d'envasos que es queda en un 17% quan l'objectiu marcat per al 2015 és d'un 25%. Per aconseguir-ho, el director de Medi Ambient, Marc Rossell, ha informat que s'engegarà "una campanya exhaustiva pel que fa al foment de la recollida d'envasos i es treballa porta a porta amb el Centre Andorra Sostenible". 

Com a contrapunt a aquesta dada, destaca que el 73% de les estacions de mesurament registren resultats bons o excel·lents en qualitat acústica. O, també, que les diferents infraestructures que es van executant, per exemple a la xarxa viària, han permès reduir considerablement les emissions de gasos d'efecte hivernacle. "Totes les infraestructures que s'han anat fent, com el bus exprés, han anat millorant la qualitat de vida i els indicadors", ha dit Rossell. Afirma que "anem tendint a una millora" però "això no vol dir que s'hagin assolit els objectius". E

s va pel bon camí, però queda feina per fer. Per això des del departament de Medi Ambient s'aposta per seguir en la línia del que ja s'està fent, fomentar la participació ciutadana i conscienciar la gent perquè adquireixi hàbits més saludables i sostenibles.

Informa: Jordi Cama     Imatge: Sergi Pla

Comparteix:

Els restauradors consideren un greuge comparatiu permetre fumar al casino Nou protocol d'adopcions amb la Repúblcia Eslovaca