Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Més de 600 alumnes llancen un missatge de pau en la cinquena cantada interescolar

www.andorradifusio.ad

630 alumnes han participat en la cinquena cantada interescolar de segon cicle de primera ensenyança de l'Escola Andorrana. La pau ha estat el tema central de totes les cançons, que s'han interpretat en les llengües que s'estudien a l'escola, català, castellà, francès i anglès.

La sala del Prat del Roure s´ha omplert de gom a gom per acollir la cantada interescolar de l´Escola Andorrana. Una trobada que se celebra cada dos anys i que aplega alumnes entre 8 i 9 anys dels 8 centres de segon cicle de primera ensenyança.

El ministre d'Educació, Eric Jover, s'ha mostrat satisfet de "poder reunir nens de diferents parròquies en una cantada en què els docents també tenen un paper actiu important" i ha destacat "els temes al voltant de la pau, que tenen un valor afegit".

Els joves cantaires acompanyats per tutors i mestres de música han pujat a l'escenari per cantar la seva peça. "Imagine", de John Lennon, ha obert el repertori transmetent un missatge clar, el desig de viure en un món en pau. La cap del departament de Música, Carme Vilana, ha explicat que van triar el tema "per les circumstàncies actuals". A més de la cantada, els alumnes han treballat el tema amb uns murals que s'exposaven a l'entrada.

Els missatges de pau s´han fet arribar a través de les quatre llengües que s'estudien a l´Escola Andorrana, català , castellà, francès i anglès. "Al país blanc", interpretada pels alumnes de Sant Julià s´ha encarregat de recordar la crisi dels refugiats, mentre que "True colors", cantada pels alumnes de la Massana, ha posat la nota optimista. Finalment els més de 600 nens han tancat la trobada amb una cantada conjunta.

Informa: Hèctor Romance
Imatge: Carla Sales

Comparteix: