Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Més enllà de l'internament: mesures alternatives per a menors infractors

www.andorradifusio.ad

Les mesures penals alternatives són les que s’imposen a menors que han comès una infracció penal i que no impliquen internament. La xifra de joves que les segueixen es manté estable al llarg dels darrers anys.

Quan un menor comet un delicte pot ser privat de llibertat o bé ser objecte de mesures penals alternatives. L'opció principal sempre és la d'evitar l'internament, ja que es considera que pot ser més beneficiós per al jove.

Des de l'àrea de Justícia Juvenil del Govern s'ocupen d'executar una part d'aquestes mesures, sent les més freqüents la llibertat vigilada amb assistència educativa i la realització de serveis en benefici de la comunitat. La que més s'aplica és la primera.

L'any passat nou joves van ser objecte d'una llibertat vigilada i altres tres van fer treballs en benefici de la comunitat, en col·laboració per exemple dels comuns o de la Creu Roja. Els resultats, segons exposen els responsables, són satisfactoris.

Les xifres de menors que des del 2012 han seguit aquestes mesures es mantenen estables i des de l'àrea de Justícia Juvenil es destaca el treball que es fa tant amb el menor com amb l'entorn.

Informa: Marta Fernández
Imatges: Miquel Margalef
Locució: Joel Romero

Comparteix: