El MoraBanc Andorra acaricia la proesa al Palau Blaugrana (91-87)

El MoraBanc Andorra ha sumat aquest diumenge la tercera derrota de la temporada després de perdre contra el Barça en el Palau Blaugrana per un ajustat 91 a 87. Malgrat la gran primera meitat dels tricolor arribant a tenir un +15 (26-41), en un final a cara o creu, l’encert blaugrana des del triple i un rebot ofensiu deixaria sense premi l’equip andorrà. Marin Maric, el millor del partit amb 19 punts, 8 rebots i un 23 de valoració. A destacar també els 21 punts d’Stan Okoye.

El MoraBanc Andorra, amb baixes com la de Tyson Pérez d'última hora, afrontava la seva visita al Palau Blaugrana en el partit corresponent a la quarta jornada de lliga amb la tranquil·litat que dóna tenir la primera victòria en el sarró. Els de Natxo Lezkano, de menys a més en aquest tram inicial de campionat, eren molt conscients del repte que tenien per davant contra un Barça, això sí, capaç del pitjor, les derrotes contra el Madrid en la Supercopa i en la Lliga, però també del millor, com la victòria de dijous contra l’Efes en l’estrena de l’Eurolliga. En aquest cas, en la jornada d’aquest diumenge, l’equip de Roger Grimau reaccionaria a temps davant un gran MoraBanc Andorra què, malgrat la derrota, torna a casa sense premi però reforçat pel seu joc.

Vorejant la perfecció, el MoraBanc Andorra, intens en defensa des del salt inicial, trobaria també el camí de la cistella producte d’una gran circulació de la pilota, l’encert des del triple i el control del rebot amb un gran Felipe dos Anjos. Després d’un 5-10 de sortida davant un Barça descol·locat, els tricolor continuarien ampliant les diferències (14-22) fins al 16-24 al final d'un primer quart espectacular.

La pregunta era si el MoraBanc podria aguantar aquest ritme i encert en el segon quart i la sortida dels de Natxo Lezkano ho deixaria molt clar. Un 10-17 de parcial amb un Stan Okoye tocat per una vareta màgica deixaria una màxima de +15 (26-39) per a l'equip andorrà. Una petita reacció del Barça en la recta final de la primera meitat enviaria el partit al descans amb un 37-47.

Però en la represa el Barça sortiria mossegant fent mal per dins amb Willy Hernangomez. Els blaugrana anirien retallant les diferències davant un MoraBanc Andorra que seria capaç d'aguantar les envestides locals (51-58) jugant amb paciència i trobant a un inspirat Marin Maric. Però l'aparició de Nico Laprovittola encendria el Palau. De les seves mans sortirien els punts que permetrien al Barça donar la volta al marcador (59-58) davant un MoraBanc que, en el moment més delicat, en cap cas li perdria la cara al partit. De fet els tricolor arribarien a l'últim quart amb avantatge en el marcador (64-65).

En els últims deu minuts el MoraBanc continuaria portant la veu cantant (74-76) però una reacció local amb un 78-78 en el marcador donaria ales a l'equip de Roger Grimau. Quatre triples consecutius del Barça deixaria un 87-81 en la recta final però el MoraBanc seguiria donant guerra i encara trobaria respostes en l’encert de Markel Starks i un gran Stan Okoye (90-87) fins al 91-87 definitiu. Al final, derrota per a un MoraBanc Andorra que torna a casa sense premi però amb molt bones sensacions.

El MoraBanc Andorra tornarà a competir el proper dissabte en la Bombonera (18h) contra el Monbus Obradoiro en el partit corresponent a la cinquena jornada de la Lliga Endesa en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.