El MoraBanc Andorra posa la directa a Múrcia (67-77)

Els d’Ibon Navarro s’han fet amb la novena vict&ograv

Els d’Ibon Navarro s’han fet amb la novena victòria de la temporada a la Lliga Endesa (9-9), tercera consecutiva, després de guanyar aquest dissabte a la pista d'un UCAM Múrcia en descens. Malgrat un 7/21 en triples i un 8/21 en tirs lliures, el MoraBanc ha sentenciat el partit en l’últim quart arribant a guanyar de 18 punts. David Walker, MVP amb 13 punts, 16 de valoració.

Després de fer història classificant-se pels quarts de final de l’Eurocup, el MoraBanc ha començat la segona volta a l’ACB sumant la tercera victòria consecutiva, cinquena consecutiva si tenim en compte les dues competicions. Es tracta d’una dada que evidencia el bon moment que viu un equip que només ha sumat una derrota en el que portem d’any (7 de 8) i que té molt present el que va ser capaç de fer la temporada passada acabant la fase regular en sisena posició amb 19 victòries després de sumar-ne onze (11-6) en tota la segona volta.

El MoraBanc, encara sense Jelinec i Albicy, ha estat capaç de treure endavant a Múrcia un partit de mínims. Un partit amb molts errors, pilotes perdudes i entrebancs en totes dues cistelles. Els locals han començat dominant des del triple, tres de consecutius (9-4), però els del Principat s’ha tret la son de les orelles amb un 0-10 de parcial que deixava la màxima en la primera meitat (9-14). Quan semblava que el MoraBanc agafava el ritme del partit, els d’Ibon Navarro s’han tornat a dormir i els murcians ho han aprofitat per deixar un ajustat 17-20 al final del primer quart. L’equip de Javi Juárez, de menys a més, endurint el seu joc defensiu, aprofitant-se de les pilotes perdudes dels andorrans (16 en tot el partit) i el malson dels tirs lliures, ha capgirat el marcador a l’inici del segon quart arribant a tenir una màxima de cinc punts (27-22). Però l’aparició de John Shurna amb cinc punts consecutius ha tornat a deixar un empat a l’electrònic (27-27). Al final, la bona feina dels del Principat en la lluita en el rebot (30 a 39), 17 ofensius, els ha permès tenir segones opcions que no han desaprofitat per arribar al descans amb un mínim avantatge. El resultat, (29-32), l’únic positiu a la mitja part.

A la segona meitat el MoraBanc ha sortit amb una altra intenció. Trobant el punts interiors de Jerome Jordan (32-38) i controlant el que succeïa en els dos costats de la pista, l’equip tricolor ha acabat el tercer quart posant terra pel mig (47-59) malgrat el desencert en el llançament de tir lliure. Amb un UCAM Múrcia noquejat, el MoraBanc Andorra no ha desaprofitat la seva oportunitat per acabar de trencar el partit a l’inici de l’últim quart amb un 5-11 de sortida (52-70). Malgrat els divuit punts de diferència, els locals no s’han donat per vençuts en cap coment i han arribat a posar la por al cos als andorrans amb un 59-70 però al final la victòria no ha perillat. Dos tirs lliures de Guille Colom, l’únic jugador del MoraBanc que avui no n’ha fallat cap, ha deixat el definitiu 67-77.

El proper partit del MoraBanc Andorra serà dimecres (20h), penúltima jornada del Top-16 de l’Eurocup, davant d’un Cedevita Zagreb matemàticament eliminat. Amb la classificació pel Top-8 a la butxaca, els del Principat persegueixen segellar la primera posició del seu grup per tenir el factor pista a favor en els quarts de final. El partit contra el conjunt croat el podreu seguir en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.