El MoraBanc Andorra, contra les cordes a l’Eurocup (79-75)

Al millor de tres partits, l’equip d’Ibon Navarro s&r

Al millor de tres partits, l’equip d’Ibon Navarro s’ha quedat sense marge d’error en els quarts de final de l’Eurocup després de perdre aquest dimarts a Lió el primer enfrontament a la pista de l’ASVEL Villeurbanne (79-75). El Moranc Andorra, guanyant de deu punts a l’inici de la segona meitat, ha acabat pagant molt car el 30-18 del tercer quart i el poc encert en el tram final del partit. Moussa Diagné, MVP amb 16 punts, 8 rebots, 29 de valoració.

El MoraBanc Andorra ha complert amb escreix les expectatives inicials a Europa, però si vol seguir viu en la segona màxima competició continental sap que el proper divendres, a la Bombonera, està obligat a guanyar a l’ASVEL Villeurbanne per poder neutralitzar la derrota d’aquest dimarts i forçar així un tercer partit de desempat que es disputaria en terres franceses el dimecres 13 de març. Del contrari, l’equip del Principat s’acomiadarà de l’Eurocup.

En el primer partit d’aquesta sèrie de quarts de final, el MoraBanc, sense el lesionat David Walker, ha començat marcant territori (4-10) fent-se molt fort al darrere. 17-20 al final del primer quart. Amb el pas dels minuts, els d’Ibon Navarro, molt concentrats, pràcticament sempre per davant en el marcador, han aguantat les primeres envestides franceses (25-25). Movent la pilota amb molt de criteri, buscant i trobant els punts interiors d’un immens Moussa Diagné, el conjunt andorrà ha marxat al descans amb una bona renda de vuit punts (34-42).

La segona meitat però ha tingut un color ben diferent. Malgrat començar el tercer quart ampliant la diferència a deu punts (34-44), el MoraBanc ha vist com tota la bona feina feta fins aleshores s’ha anat a norris en un breu espai de temps després de rebre un 13-0 de parcial. El protagonista inesperat del partit ha estat Charles Kahudi. El francès, amb 21 punts i un 26 de valoració, ha ressuscitat l’ASVEL quan pitjor ho estava passant. Malgrat tancar el tercer període amb un 30-18 de parcial, els del Principat seguien dins de partit (64-60). En l’últim quart, a remolc, el MoraBanc s’ha arribat a col·locar a dos punts (77-75) i pilota a menys d’un minut pel final però la manca d’encert en el moment decisiu ha acabat decantant la balança a favor d’un ASVEL que avui ha aprofitat l’espenta dels seus aficionats que omplien de gom a gom l’Astroballe Arena per tancar el partit (79-75).

El MoraBanc Andorra disputarà aquest proper divendres (20:45h) el segon partit de la sèrie de quarts de final de l’Eurocup amb la necessitat de sumar la victòria per forçar un tercer de desempat.  El partit el podreu seguir en directe per Andorra TV, Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.