El MoraBanc Andorra encara no ha dit l’última paraula en l’Eurocup (98-79)

Els del Principat han forçat el tercer partit de desempat

Els del Principat han forçat el tercer partit de desempat en l’eliminatòria de quarts de final de l’Eurocup gràcies a la victòria d’aquest divendres (98-79) davant de l’ASVEL Villeurbanne (1-1) en un enfrontament marcat per la greu lesió d'Oliver Stevic en el canell  esquerra. Tret del primer quart, el MoraBanc ha controlat la resta del partit arribant a tenir una màxima de 21 punts (91-70). Destacar l'actuació de Dylan Ennis (15 punts, 6 rebots, 3 assistències, 23 de valoració) i Rafa Luz (17 punts, 4 rebots, 4 assistències, 22 de valoració). Dimecres vinent es disputarà el tercer i definitiu partit de desempat.

Caixa o faixa. El MoraBanc Andorra era molt conscient que una segona derrota davant els francesos implicava acomiadar-se d’una històrica participació a l’Eurocup en la qual l’equip del Principat ha arribat on mai ho havia fet. Però, arribats fins aquí, els homes d’Ibon Navarro s’han superat una vegada més per, contra les cordes, treure el millor de cadascun d’ells i tornar l’eliminatòria de quarts de final a Lió, allà on el MoraBanc ja ha demostrat, ho va fer el passat dimarts, que pot sortir victoriós.

En el partit d’aquest divendres el MoraBanc ha començat amb una bona activitat defensiva (6-2) aprofitant-se d’un David Jelinek endollat amb 7 punts en els primers deu minuts. Però l’ASVEL, amb un gran Theo Maledon i Miro Bilan, fent mal en la direcció del joc i dins la pintura, no ha trigat massa en entrar en partit i en agafar la davantera en el marcador (6-11) després d’un 0-9 de parcial. Els francesos han acabat el primer quart guanyant 19-22. Els del Principat, obligats a remuntar per seguir vius a Europa, s’han refet en el segon quart des de la defensa i aprofitant-se d’una bona reacció de Jerome Jordan amb 8 punts i 5 rebots al descans o els 10 punts de Dylan Ennis. Els tricolor, que han arribat a tenir una renda de deu punts (43-33), fent-se forts en el rebot, han marxat als vestidors guanyant 47-41 i amb un Moussa Diagné adolorit per culpa d’un fort cop al còccix.

En la represa el MoraBanc ha seguit controlant el partit (68-50) de la mà d’un immens Rafa Luz acompanyat per l’aportació de tots els jugadors tricolor que avui han sumat en el resultat final (74-55), també Oliver Stevic que en el tercer quart ha protagonitzat la jugada desgraciada del partit que l’ha obligat a marxar directament a l’hospital després de lesionar-se de gravetat el canell esquerra. En l’últim quart, l’ASVEL, pressionant a tota pista, s’ha apropat en el marcador (80-69) però al final el MoraBanc Andorra, amb punts de Guille Colom o Sani Campara, ha acabat forçant el tercer partit de desempat (98-79).

Ara el MoraBanc Andorra aparca momentàniament l’Eurocup per centrar-se en la Lliga Endesa. Els d’Ibon Navarro rebran aquest diumenge (17h) el Montakit Fuenlabrada en el partit corresponent a la 22a jornada ACB en directe per Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino

Imatge: MoraBanc Andorra