Les parapúbliques veuen en el teletreball un mètode de feina de cara al futur

www.andorradifusio.ad

El teletreball ha format i continua formant part de la nostra quotidianitat. Les entitats parapúbliques, per exemple, l'han adoptat com a mètode principal i han obtingut resultats positius. Hi aposten i creuen que pot ser un model que perduri en el temps.

La situació sanitària millora setmana rere setmana. Els casos actius baixen, la gent vacunada creix i la immunitat de ramat és cada vegada més a prop. Així doncs, sembla que la normalitat d'abans de la pandèmia s'apropa a passes de gegant.

D'aquest any de pandèmia, en podem extreure moltes reflexions. Una d'elles és que ens hem hagut d'adaptar al teletreball, una dinàmica que no estava gens estesa i que ara s'ha convertit en el pa de cada dia.

I és que amb el confinament, les empreses es van veure obligades a encabir, d'un dia per l'altre, un mètode de treball nou. Un esforç titànic que ha servit per canviar la imatge de feina tradicional que té la societat.

Poder-se organitzar un mateix l'horari, no haver de moure's de casa o millorar la conciliació laboral són arguments que subratllen la idea que el teletreball ha arribat per quedar-se. Així ho ha assegurat des de FEDA, Imma Jiménez.

Per la seva part, Christian Fernández, d'Andorra Telecom, ha apuntat que aquesta modalitat "evita que hi hagi desplaçaments innecessaris i fa que la gent estigui més motivada i sigui més productiva".

Cal destacar que, tot i els entrebancs que ha representat la pandèmia, les parapúbliques han acabat el curs amb un balanç positiu.

Per exemple, FEDA va assegurar el subministrament d'energia en el moment més delicat de la pandèmia. Tot plegat, amb la meitat de la plantilla tancada a casa. Malgrat que "ens vam haver d'adaptar a correcuita", Jiménez ha remarcat que "va funcionar".

En aquesta línia, Fernández ha explicat que "hem llançat molts més projectes respecte a anys anteriors" i considera que també ha estat un any positiu pel que fa a la satisfacció del client.

Els treballadors valoren molt positivament aquesta nova metodologia de treball. Diuen que té més coses positives que negatives.

En aquest sentit, una treballadora creu que aquesta política es continuarà aplicant, tot i que de manera mixta, ja que "el fet de retrobar-nos també va bé".

A casa o a l'oficina, al final tots els implicats acaben destacant que la clau és treballar de manera ordenada per ser productius i treure un rendiment més gran de les hores de feina.

Informa: Òscar Serrano
Imatges: Arnau Gaya

Comparteix:

El Govern renova per un any més el conveni per a la importació de residus de la Cerdanya El comú d'Encamp qualifica d'èxit la celebració de les jornades gastronòmiques, sobretot entre el públic local