Pintura, circ, música i, sobretot, novel·la negra en el nou número de "Portella"

www.andorradifusio.ad

La novel·la negra centra el dotzè número de la revista "Portella". La promoció de la cultura i el relat periodístic continuen sent dos dels pilars del col·lectiu.

El col·lectiu Portella ha presentat aquest dijous el dotzè número de la revista, que dedica el dossier central a la novel·la negra, amb la participació destacada de Bru Noya, i el reflex de la societat mitjançant un relat sobre el gènere, així com entrevistes als escriptors Albert Villaró, Josep Coll i Carles Porta. En aquest sentit, la revista cultural s’articula en un recull de peces en què també trobem els consells d'Elena Aranda sobre què no s'ha de fer si es vol escriure una novel·la negra.

En la presentació també hi ha intervingut Paco Camarassa, llibreter expert en el gènere i cap visible deurant 12 anys fins a la seva retirada aquest 2017 de BCNegra. Ha destacat Andorra com un escenari idoni per aquest tipus de temàtica. "Això de l'estigma de paradís fiscal...", reflexiona, "quan hi ha bancs i banquers pel mig sempre és molt complicat, com demostra Villaró. Perquè sou petits us coneixeu tots, és més difícil fer una doble vida i esteu envoltats de muntanyes", diu.

El Museu Thyssen, el Sax Fest o el món del circ són altres temes que es tracten en aquest volum, que ha comptat amb la participació de les periodistes de Ràdio i Televisió d'Andorra Yasmina Canedo i Laia Ferré Marot.  A més, també hi ha textos relacionats amb l’esdeveniment Land Art, la cobertura de la periodista Irene Polo a les eleccions del 1933, un assaig d'Andrés Luengo, o el col·leccionisme. L’artista convidat d’aquest número ha estat Martín Blanco, que s’ha encarregat d’il·lustrar diverses parts de la revista. El fotògraf Àlex Tena aporta la seva visió artística amb instantànies amb el formigó i el ciment com a protagonistes. Destaquen també les fotografies de Tony Lara, col·laborador habitual de la revista.

El president del col·lectiu que edita la revista, Quim Torredà, destaca que "quan fas una revisió del recorregut al llarg d'aquests dotze números, al final estem construint un compendi de les persones que estan creant des d'Andorra o sobre la temàtica andorrana i acaba donant una imatge bastant fidedigna de la dinàmica cultural del país".

Com és habitual, el col·lectiu també ha fet diverses accions més enllà de la revista com la presentació del llibre ´El retorn dels Bassat´, de Vicenç Villatoro, i un taller de lectura a la presó.

Informa: Joel Romero
Imatges: Kevin Ribeiro

Comparteix:

Actua marxa de l'Smart City de Barcelona satisfeta per l'impacte aconseguit Els guies turístics es reciclen a la Farga Rossell en el primer curs d'habilitació oficial