La temporada de bolets, la millor de les últimes dues dècades

www.andorradifusio.ad
La temporada de bolets que hem deixat enrere ha estat la millor de les últimes dues dècades. Són dades del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, des de juliol a desembre, tenint en compte els boscos del Pirineu i Prepirineu. S'han recollit uns 217 quilos per hectàrea, quan la mitjana dels últims 20 anys ha estat de 57 quilos.
Només als boscos de Catalunya s'han comercialitzat prop de 30.000 tones de bolets, amb un valor que ronda els 100 milions d'euros de mitjana. Pel que fa a Andorra, no hi ha dades específiques, però la tradició boletatrie s'estén. Bona prova d'això són les diverses sortides i tallers organitzats pel Cenma, per donar a conèixer les espècies del país i com distingir els bolets comestibles dels bords i tòxics.La distribució dels bolets ha estat més abundant als boscos de les parròquies baixes, corresponent a la distribució de la pluviometria dels mesos anteriors. Malgrat tot, la qualitat no ha estat del tot excel·lent, ja que les condicions ambientals també han afavorit la proliferació de cucs i altres insectes que han deixat rosegat un 70% dels rovellons. Per contra, espècies com els ceps, els camagrocs, les llenegues o les agulletes, han soportat millor el pas dels insectes.Informa: Rubén Carcellé Imatge: Meri Bellosta

Comparteix:

Toni Mateos guanya la primera semifinal del Concurs de Monòlegs Bona acollida dels circuits específics d'esquí de muntanya a Grandvalira i Vallnord