Temps de verema a la Borda Sabaté

www.andorradifusio.ad

Fa uns anys es va reintroduir el conreu de la vinya a Andorra, que ha aconseguit consolidar-se. Un exemple és la Borda Sabaté, que ja fa sis anys que conrea vi blanc i negre i que aquest cap de setmana ha iniciat la verema, la recollida del raïm.

El vi d'alçada, que és el que es pot conrear a Andorra, és més difícil que a les zones planeres com, per exemple, el Penedès. Però al Principat durant segles s´ha conreat vi. Fins que la plaga anomenada fil·loxera va matar les vinyes d´Andorra i no es van replantar.

En els darrers temps diversos propietaris de terres han decidit reintroduir el conreu del vi i ara és època de verema. Un temps que serveix d'excusa perquè es reuneixin familiars i amics i, naturalment, perquè gaudeixin de la natura els més menuts.

En el cas de la Borda Sabaté calculen que enguany poden comercialitzar almenys tres mil ampolles de vi blanc i més d´un miler de negre. Què porta als propietaris a un conreu tan complicat? La passió per la terra, sobretot.

Un detall curiós és que el canvi climàtic pot ajudar a fer que aquest conreu fructifiqui a Andorra ja que pot fer que les temperatures siguin més càlides.

Informa: Pere Moliné    Imatge: Josep M. Garcia

Comparteix:

L'Agència Espanyola de Seguretat Aèria revisa l'Aeroport Andorra-la Seu El sector de l'automòbil confirma la revifada a la Fira d'Andorra la Vella