Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Un jove d'Andorra mor en combat a Síria contra Estat Islàmic

UN jove d'Andorra ha mort a Síria en un combat a la regió d´

UN jove d'Andorra ha mort a Síria en un combat a la regió d´Afrin. Samuel Prada León, de 24 anys, militava a les forces kurdes contra l'organització jihadista de l´Estat Islàmic i es va unir a la campanya turca per raons humanitàries.

Va perdre la vida quan combatia contra les forces de l´Estat Islàmic a Síria el 10 de febrer. Nascut a Ourense, l'home vivia des de feia molts anys al Principat on va passar la seva etapa escolar, primer al Sagrada Família i posteriorment al Sant Ermengol.

L´estiu de l´any passat va prendre la decisió  d'allistar-se a les milícies kurdes per combatre contra l´organització jihadista d´Estat Islàmic. Després d'un mes d'entrenament en un campament de les milícies kurdes, el resident va combatre a primera línia a les batalles de Raqqa i Deir ez Zor per alliberar les principals bases d'ISIS.

El 20 de gener, amb altres milicians procedents de França, la Xina, els Estats Unitas i Alemanya, va ser traslladat a Afrin en una operació que tenia com a objectiu assegurar la zona fronterera entre Turquia i Síria. En un comunicat oficial de les milícies kurdes, s´anunciava la seva mort per un tret durant els enfrontaments contra l´exèrcit turc i les bandes aliades del nord-oest d´Afrin.

Samuel ha estat el primer combatent espanyol que ha mort en l´ofensiva turca i les milícies kurdes estudien com repatriar el seu cos. 

Informa: Hèctor Romance

Foto: YPG Internacional

Comparteix: