Un MoraBanc Andorra irregular perd 89-87 a València

L'equip del Principat, víctima d'una desastrosa primera meitat (4

L'equip del Principat, víctima d'una desastrosa primera meitat (48-30), reacciona a la segona (25-43) però acaba sumant a la pròrroga una nova derrota lluny de la Bombonera que el deixa amb un 4-6.

Catorze dies després de l'últim partit de lliga, el MoraBanc Andorra tornava a la competició amb l'objectiu de guanyar un partit oficial a la Font de Sant Lluís vint-i-tres anys després (67-73 el 10/8/94).. Avui però, a diferència del que va passar en pretemporada (66-72), no ha estat el dia de l'equip de Joan Peñarroya que ha acabat pagant molt car una desastrosa primera meitat (48-30)

En el primer quart, el combinat tricolor, tou en defensa i sense fluïdesa en atac, ha vist com el València es col·locava amb un 26-10 en un obrir i tancar d'ulls pel 26-16 al final dels primers deu minuts gràcies a un 0-6 final. Una petita reacció andorrana que ha estat un viratge en un segon quart en què el conjunt taronja ha arribat a tenir un màxim de vint-i-un punts (48-27) pel 48-30 al descans

I quan més coll amunt estava el partit, quan més contra les cordes estava l'equip, el MoraBanc Andorra ha reaccionat i de quina manera. El tercer quart començava amb un 0-8 de sortida (48-38) que obligava a Txus Vidorreta, tècnic local, a demanar temps mort. Una aturada que no ha trobat el fruit esperat perquè l'equip del Principat ha seguit dominant el joc des de la defensa amb un 58-50 a deu minuts per al final. En l'últim quart l'equip tricolor no ha deixat de creure en les seves possibilitats i un 15-23 de parcial enviava el partit a la pròrroga (73-73) després que Fernando San Emeterio, històric MVP amb un 45 de valoració, fallés l’últim llançament. En els cinc minuts extres, el València sempre ha portat la veu cantant però amb diferències molt ajustades. Tant és així que el MoraBanc Andorra, a 8 segons del final, ha tingut dos llançaments per forçar una segona pròrroga però el tir de Jaime Fernández primer i Oliver Stevic després no ha entrat. Al final, derrota per 89 a 87, tercera pròrroga perduda aquesta temporada, després d'una excel·lent segona meitat d'un MoraBanc Andorra que ha pagat molt car el primer temps. Jaka Blazic (22 punts, 24 de valoració), el millor dels andorrans

Ara el MoraBanc Andorra es prepara per afrontar la recta final de l'Eurocup. A quatre jornades per al final de la primera fase, l'equip tricolor, a dues victòries del TOP16, rebrà el FIAT Torí dimecres que ve a la Bombonera (20h) en directe per Ràdio Nacional, Andorra TV i Andorradifusio.ad

Informa: Oscar Merino
Imatge: Morabanc Andorra