El llogater té dret a tenir la llum al seu nom per evitar abusos

www.andorradifusio.ad

El contracte de la llum ha d'anar a nom del llogater i no del propietari, unes condicions que no sempre es compleixen. Guanyar comoditat, reduir els tràmits i tenir un cert control podrien ser alguns dels motius. FEDA recalca que és un dret que té l'inquilí, que es tramitarà de forma immediata si ho sol·licita sense necessitar el permís del propietari. 

Hi ha propietaris de pisos que gestionen els contractes de la llum dels llogaters, una situació contrària al que indica la llei que pot arribar a generar conflictes. Per exemple, RTVA té constància d'un cas en què un llogater va denunciar que el propietari li havia tallat el subministrament elèctric com a mesura de pressió perquè marxés del pis.

FEDA remarca que els llogaters tenen el dret de gestionar el seu consum i protegir-se així de possibles abusos, partint de la base que l'electricitat és un bé essencial. "Per una banda, controles la potència i el que pagues" diu el director general de FEDA Albert Moles, "i, per l'altra, i molt important, t'assegures que el preu sigui pagat directament a FEDA i sigui un preu real, de manera que algú que lloga el pis no pugui posar recàrrecs o costos que la llei no preveu"

En qualsevol cas, la filosofia de FEDA és sempre protegir el llogater: "Si el contracte de la llum està en nom del propietari i ve a FEDA i demostra que és l'inquilí i porta els papers necessaris, com el butlletí d'instal·lacions elèctriques o la cèdula d'habitabilitat, nosaltres li canviem el contracte al seu nom si realment és el que vol"

Un procés que s'activarà de seguida amb o sense el consentiment del propietari i serà la parapública l'encarregada d'informar-lo. La companyia reitera que és essencial fer créixer la conscienciació al voltant d'aquest dret que té el consumidor en un context socioeconòmic especialment complex i fortament marcat pel problema de l'habitatge.

Informa: Laura Cugat

Imatges: Fernando Montero 

Comparteix:

Joaquima Sol compareixerà al Consell per l'afer CASS el 8 de maig Fins a 60.000 euros per infringir la llei del català