Eleccions comunals 2023

Comparteix:


Jornada electoral

 • EC23 - Programa especial Nit Electoral a ATV - Valoració final

  En aquesta última part del programa ha comparegut el cap de Govern, Xavier Espot i el ministre portaveu, Guillem Casal per a proclamar els consellers electes. I hem escoltat les darreres valoracions.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 23h a 24h

  Durant l'última hora d'aquesta jornada electoral, el programa especial d'RNA ha comptat amb la taula rodona de Carles Jordana, de DA, Josep Maria Cucalón, del PS i Clara Grau, de Concòrdia.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 22h a 23h

  Després de l'escrutini del 100% dels vots a totes les parròquies, el programa especial d'RNA per les eleccions comunals continua amb una taula amb Carles Jordana, de DA, Josep Maria Cucalón, del PS, i Clara Grau, de Concòrdia. Comenten tots plegats els resultats obtinguts a les diferents parròquies.

 • EC23 - Programa especial Nit Electoral a ATV - Escrutinis finals

  Coneixem els escrutinis finals i les valoracions dels diferents protagonistes de la jornada.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 21h a 22h

  En aquest fragment del programa especial d'RNA en motiu de la jornada de les eleccions comunals hem repassat els escrutinis a les diferents parròquies i hem analitzat la jornada amb Higini Martínez, d'Acció, i Aaron Comella d'SDP. A més, hem fet l'última connexió en directe a les seus dels partits.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 20h a 21h

  En aquest fragment del programa especial de les eleccions comunals es recull una taula amb els Bibana Rossa, excònsol de Canillo, i Josep Miquel Vila, excònsol de Sant Julià de Lòria, així com una nova ronda de connexions a les diferents parròquies del país amb l'equip desplaçat als col·legis electorals.

 • EC23 - Programa especial Nit Electoral a ATV - Valoracions dels candidats

  Al llarg de la nit electoral s'han tancat la majoria dels resultats dels comicis comunals. Gràcies als equips desplaçats a les seus de les diferents candidatures hem conegut de primera mà les valoracions dels vencedors i perdedors de la nit. En algunes parròquies l'escrutini no està tancat, però ja no hi ha més sorpreses.

 • EC23 - Programa especial Nit Electoral a ATV - Primers escrutinis tancats

  En aquest segons bloc del programa cpontinuem pendents de l'escrutini de totes les parròquies. Canillo, Encamp i la Massana, son le tres parròquie so no hi ha sorpreses. A la capital, Ordino i Sant Julià de Lòria es començen a veure els primers resultats i a la parròquia més jove, Escaldes-Engordany, hi ha un frec a frec constant. Finalitzem amb les reaccions de Jordi Alcobé, el cònsol electe de Canillo i Eva Sansa, la cònsol electe de la Massana.   

 • EC23 - Programa especial Nit Electoral a ATV - Tancament de les urnes i inici de l'escrutini

  En aquesta primera part del programa especial hem viscut el tancament de l'escrutini. A la taula d'anàlisi hem comentat amb Yvan Lara, Ignasi de Planell i Laia Ferré la despolitització, la necessitat de fer canvis en la campanya electoral, així com els temes tractats en aquestes. Amb Oliver Jaén hem conegut les dades de la jornada.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 19h a 20h

  En una nova hora del programa especial d'RNA en motiu de les eleccions comunals recollim una connexió en directe amb els companys desplaçats a les parròquies i una taula amb Albert Gomà, Univers Bertrana i Arnau Colominas, que han comentat la participació d'aquestes eleccions comunals.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 17h a 18h

  En una nova hora del programa especial d'RNA en motiu de les eleccions comunals, recollim una connexió en directe amb els companys desplaçats a les parròquies, una taula amb els periodistes David Domingo i Albert Roig, l'entrada a l'estudi d'Oriol Lara, gestor web i de xarxes socials i la prèvia del bàsquet amb Òscar Merino.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 16h a 17h

  Després de la pausa per dinar, tornem a obrir els micròfons. Aquest com hem fet tertúlia amb les caps de campanya Alexandra Moret, Montse Grau i Maria Servat per saber com s'han preparat els candidats pels debats i com s'han desenvolupat les dues setmanes de campanya electoral. A més, també hem parlat amb alguns excònsols per saber que opinen de la participació en aquestes eleccions comunals. I finalment, hem acabat amb el carrusel electoral per totes les parròquies.

 • Roda de premsa amb dades de participació a les 13h

  La participació a les 13h baixa tres dècimes respecte de les últimes eleccions comunals celebrades l'any 2019. El portaveu del Govern, Guillem Casal, ha fet públiques les xifres. La parròquia on ha augmentat més el nombre d'electors ha estat a la Massana. Un 39,66% pel 32,7% de votants que hi va haver a la parròquia massanenca l'any 2019. On ha baixat més és a Ordino. Del 48,15% s'ha passat al 44,42%.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 12h a 13h

  En una nova hora del programa especial d'RNA en motiu de les eleccions comunals, recollim una connexió en directe amb els companys desplaçats a les parròquies, una taula amb nois que voten en aquesta ocasió per primera vegada, Sofia Rufat i David Moynat. A més, aprofitem per connectar amb Andrés González.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 11h a 12h

  Aquest fragment del programa especial d'RNA en motiu de les eleccions comunals recull una connexió en directe amb els periodistes desplaçats a les diferents parròquies, una taula amb els padrins Josep Botellé, Carme Martí i Rupert Fornell i una trucada amb Òscar Armengol i Quim Esteban.

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 10h a 11h

  Aquest fragment del programa especial d'RNA en motiu de les eleccions comunals recull una taula amb el sociòleg Joan Micó i la coach Núria Prefaneta, així com una segona ronda de connexions amb els periodistes enviats a les diferents parròquies per cobrir la jornada d'aquest diumenge

 • Especial Jornada electoral a RNA – de 09h a 10h

  El programa especial d'RNA per a les eleccions comunals ha començat amb una taula amb la cap d'Informatius, Anna Pifarré, i el cap d'Explotació, Albert Aymamí, per explicar el desplegament d'RTVA a les diferents parròquies. També hem fet la primera ronda de connexions amb els periodistes a les diferents parròquies i hem parlat amb la meteoròloga Ariadna Corominas.

 • Dia 13. Actualitat electoral del 15 de desembre – migdia

  Darrer dia de campanya electoral a les diferents parròquies. A Canillo, la construcció del nou CAP i els serveis per a la gent gran han centrat la jornada. A Encamp i Ordino s'ha parlat d'educadors socials, lleure, Grifols i un centre sociosanitari. Creixement urbanístic i l'aigua a la Massana i la mobilització per votar a Andorra la Vella han estat les claus l'últim dia. Pel que fa a Sant Julià i Escaldes, s'ha fet balanç de la campanya.

 • Dia 12. Actualitat electoral del 14 de desembre – vespre

  L'embelliment de Canillo ha estat el tema central de la parròquia en aquesta jornada electoral. A Encamp, UP+DA+I omple la Valireta mentre que Avancem parla amb els joves. A Ordino, s'ha parlat de fer créixer el turisme esportiu i de la manca d'oferta d'après-ski. Els candidats de la Massana han visitat la casa pairal i han debatut sobre les millores previstes per Arinsal, Erts i Pal. A Andorra la Vella, el debat s'ha centrat en l'aparcament dels Pouets i en les zones de vianants. Pel que fa a Sant Julià, el vial, els pisos tutelats i l'UdA han estat el focus de la jornada. Amb tot, a Escaldes-Engordany les candidatures aposten per una parròquia més participativa.