75.000 euros d'ajuda extra a Vicky Jiménez enmig de la polèmica pel retorn del futbol

www.andorradifusio.ad

Les subvencions del Govern a les entitats esportives patiran aquest 2020 un descens de 514.000 euros respecte de la quantitat pressupostada pel ministeri. En aquest cas, i com ja s'havia anunciat, el descens és degut a la bossa solidària que han creat les federacions per ajudar a fer front a la crisi sanitària. Entre les ajudes presentades aquesta tarda, destaca una partida de 75.000 euros per a la tennista Vicky Jiménez. 

El món de l'esport ha tornat a mostrar la cara més solidària. Com es va anunciar ja el passat mes d'abril, les entitats han renunciat a una part de la subvenció pressupostada pel ministeri i han volgut col·laborar per fer front a la crisi amb una bossa solidària de 514.000 euros.

Descomptada aquesta xifra, les ajudes totals seran de 2.914.364 euros. La majoria de les entitat han vist retallada la seva ajuda, amb excepcions, com el Futbol Club Andorra, que torna a la llista amb 55.192 euros per a la base.

La flamant campiona de l'Open d'Austràlia júnior de tennis, Vicky Jiménez, rebrà una ajuda extraordinària de 75.000 euros, coordinada amb la Federació de Tennis. La ministra Sílvia Riva ha remarcat "la voluntat d'impulsar la seva carrera per l'excepcionalitat que suposa disposar d'una esportista d'aquest nivell".

Polèmica pel retorn del futbol

Les crítiques a la represa de la competició per part de l'Associació de Futbolistes han estat durament contestades pel secretari d'Estat d'Esports, Justo Ruiz: "Estic sorprès, trist i, fins i tot, per la part que em toca, avergonyit. Des del Govern es va decidir que els esports col·lectius podien començar a entrenar-se amb un protocol molt clar i entrenaments individuals i em va sobtar que els propis jugadors s'atrevissin a jutjar la decisió de Salut".

Ruiz s'ha mostrat d'acord amb els protocols adoptats per la Federació de Futbol i ha dit que la mesura de fer tests d'anticossos als jugadors, abans de tornar als entrenaments, era en tot cas responsabilitat dels clubs.

Informa: Joan López
Imatges: Sergi Linares

 

Comparteix:

La FAF preveu tests d'anticossos obligatoris i PCR setmanals a tots els jugadors de la lliga per poder competir La Federació d'Esquí rebrà 881.600 euros, un 16% menys que l'any anterior