L'ACB es planta i només cedirà els internacionals per a les finestres FIBA una setmana

www.andorradifusio.ad

Des de la seva aparició, les finestres de la FIBA han estat polèmiques per la coincidència de partits entre les seleccions i els clubs. L´ACB s´ha plantat després que algunes seleccions, com França, hagin convocat els internacionals onze dies abans dels compromisos del Premundial.

Andrew Albicy és de moment l´únic jugador del MoraBanc convocat per a la primera de les tres finestres FIBA d´aquesta temporada, del 13 al 17 de setembre. 

Segons la normativa, els internacionals s'han de concentrar amb els equips nacionals 72 hores abans dels partits. França, però, ha convocat els seus jugadors amb onze dies d´antelació, el 2 de setembre, per preparar millor els compromisos contra Bulgària i Finlàndia i jugar dos amistosos previs. 

En la mateixa situació es podria trobar Michele Vitali, que encara no ha estat convocat però sí contactat per la Federació Italiana per als partits del Premundial contra Polònia i Hongria. 

Una altra de les cares noves, el pivot nord-americà amb passaport macedoni Shayne Whittington, podria rebre també la convocatòria de la selecció balcànica, amb la qual va debutar el juny passat. En el seu cas seria per disputar, en les mateixes dates, la fase de classificació de l´Eurobasket 2021. 

Els clubs de l´ACB, però, han dit prou. Dilluns passat es van reunir a Madrid i han decidit cedir els internacionals del 10 al 17 de setembre, com va comunicar la FIBA per a aquesta finestra. La polèmica està servida.

Informa: Joan López

Comparteix:

Montellà busca premi a una temporada irregular La sub-18 masculina es queda a les portes del quadre gran de l´Europeu de vòlei platja