Andorra celebra la primera victòria contra Moldàvia (1-0) i abandona el fanalet vermell

La selecció ha sumat el tercer triomf de la seva hist&ogra

La selecció ha sumat el tercer triomf de la seva història en una fase de classificació contra Moldàvia amb un gol de cap de Marc Vales que val tres punts en el darrer partit amb l'actual gespa artificial de l'Estadi Nacional

Primer va ser Macedònia. Després Hongria i ara Moldàvia. Tres victòries d'Andorra per recordar. Era el partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2020 que tothom tenia marcat en el calendari. Koldo Álvarez parlava en la prèvia obertament de puntuar i els seus jugadors li han donat l'alegria a l'Estadi Nacional.

Moldàvia torna cap a casa amb una derrota de les que fan mal perquè, a més, Andorra deixa el fanalet vermell del grup H. Ha estat una victòria molt soferta que ha arribat gràcies a un gol de Marc Vales en el minut 62 quan els moldaus ja estaven amb un jugador menys per expulsió de Ginsari. I això que Moldàvia ha estat la dominadora del joc en moltes fases del partit, especialment en la primera part quan José Antonio ha evitat en tres ocasions que els visitants s'avancessin en el marcador.

Andorra no tenia la pilota i li costava crear perill. Amb tot ha disposat d'un parell de contraatacs que no han estat reeixits. En la segona part ha emergit Jose Antonio per enviar a córner un xut potent i col·locat de Mihaliov. El porter ha salvat Andorra en aquesta acció. Pocs minuts més tard ha arribat la primera jugada clau del partit quan Ginsari ha vist la segona targeta vermella i ha estat expulsat (minut 54). Poc després l'Estadi Nacional ha celebrat la segona jugada clau, amb el gol de Marc Vales en una acció assajada de córner.

Quedava poc més de mitja hora i tocava patir. Com ha sabut fer Andorra. Moldàvia s'ha anat posant nerviosa i només volia crear perill a pilota aturada emergint aquí el cap del capità Ilde Lima per avortar el perill. Al final no s'ha mogut més el marcador i Andorra ha sumat els tres primers punts de la fase. Dilluns vinent, la selecció jugarà a Islàndia amb la tranquil·litat que dóna haver estrenat el caseller de victòries. No viatjaran Cristian Martínez, Txus Rubio ni Marc Pujol.

Informa: Sergi Cano