Andorra presentarà candidatura per organitzar el Mundial d'esquí alpí del 2027

www.andorradifusio.ad

Andorra presentarà candidatura per organitzar el Campionat del món d'esquí alpí del 2027. El projecte s'ha donat a conèixer en un programa especial a Ràdio i Televisió d'Andorra, amb la presència del director general de la candidatura, David Hidalgo. Comença un camí d'un any fins a l'elecció de la seu per part de la Federació Internacional d'Esquí, que tindrà lloc el maig del 2022.

Després d'acollir dues Copes del Món, el 2012 i el 2016, i les finals del 2019, Andorra aposta per organitzar la que seria la cita esportiva més important en la història del país, el Campionat del Món d'esquí alpí del 2027.

El projecte va arrencar fa més d'un any, just abans de l'inici de la pandèmia, i els propers dies es formalitzarà amb una carta a la Federació Internacional d'Esquí. Les pistes de l'Avet i l'Àliga de Grandvalira, que donen imatge al logotip serien l'epicentre d'un campionat que se celebra cada dos anys durant 15 dies el mes de febrer, amb més de 750 esportistes d'una setantena de països, un miler de professionals de la comunicació i un centenar de televisions d'arreu del món, amb una previsió de més de 50.000 nits d'hotel. Tot i les dimensions de la cita, amb uns costos operatius que Hidalgo xifra en 40 milions d'euros, el pressupost "quedaria cobert amb els drets de televisió i patrocini, que la Federació Internacional comercialitza i fa arribar a l'organitzador en un percentatge molt important, de manera que no necessita cap ajuda pública" .

Crans-Montana, a Suïssa, i Garmisch-Partenkirchen, a Alemanya, seran les rivals de la candidatura andorrana, que es presenta com un projecte "de tot un país", un tret que la diferencia de la resta "pel suport i per la transversalitat que té un país a peu de pistes on tothom hi està interpel·lat", declara Hidalgo.

La candidatura d'Andorra s'ha anunciat en un programa especial a Ràdio i Televisió d'Andorra. Comença un camí d'un any, fins que els 17 membres del Consell de la FIS escullin la seu del Mundial d'esquí alpí del 2027, el maig del 2022 a Portugal.

Programa especial Objectiu 20.27 amb l'anunci de la candidatura al Mundial 2027:

Informa: Joan López

Comparteix:

El públic podria tornar a la lliga Endesa a partir del 9 de maig amb aforament limitat La Federació de Tenis vol més tornejos nacionals a partir de setembre