Aturada l'ampliació del Centre de Tecnificació d'Ordino

www.andorradifusio.ad

Fre a l'ampliació del Centre de Tecnificació d'Ordino. El projecte de llei del pressupost de l'any vinent no inclou cap partida per tirar endavant el projecte, però si un pluriennal de 9 milions d'euros a partir del 2025.

L'ampliació del Centre de Tecnificació haurà d'esperar. Així es desprèn del pressupost 2024. El text no recull cap partida per dur a terme el projecte que s'havia de licitar enguany per un valor de 8 milions d'euros. Les millores incloïen la construcció d'una piscina d'entrenament, un poliesportiu i una sala destinada a la gimnàstica rítmica i els esports de combat i la previsió era disposar d'aquests espais per als Jocs dels Petits Estats d'Andorra el 2025. El pressupost dels darrers anys havia inclòs partides pluriennals per començar a plantejar el projecte, però ara tot ha quedat aturat amb l'entrada del nou equip ministerial. 

L'Executiu ha prioritzat altres problemàtiques com ara l'habitatge. En les últimes reunions amb les federacions s'ha exposat el motiu de l'aturada, malgrat que no s'ha posat data per reprendre el projecte. Una opció seria el 2025, ja que el projecte de la llei del pressupost inclou un pluriennal a partir d'aquell any de 9,5 milions d'euros fins al 2027.

2,2 milions per als jocs del 2025

El projecte de llei també recull una partida de 2,2 milions d'euros per a la celebració dels Jocs dels Petits Estats d'Andorra 2025. L'any que ve es destinaran 700 mil euros a comprar accions de la Fundació i després s'hi aportarà 1,1 milions. Finalment, el Govern destinarà 400 mil euros a ajuts a les entitats per a la preparació dels esportistes.

Ajudes als equips professionals

I al MoraBanc se li destinarà una subvenció directa d'1,6 milions d'euros, el que suposa 200 mil euros més. D'altra banda, cal comptar amb les partides que destina Andorra Turisme al MoraBanc i al Futbol Club Andorra, que no s'inclouen aquí.

Informa: Joel Romero

Comparteix:

Verona obre una nova etapa a les files d'un ambiciós Lidl-Trek  La selecció Sub-19 obre el Preeuropeu amb una derrota per la mínima contra Sèrbia