ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'australià Chris Hamilton i la catalana Lídia Puyals, els més ràpids a la prova reina de la 44a Volta als Ports

www.andorradifusio.ad

L'australià Chris Hamilton i la catalana Lídia Puyals han estat els més ràpids a completar la cursa de cinc estrelles de la Volta als Ports, la més llarga. Això sí, la prova s'ha decidit en les pujades cronometrades. La marxa ha comptat amb 750 ciclistes que han pogut triar entre els 5 recorreguts.

A primera hora d'aquest diumenge al matí han anat sortit tots dels circuits des de la Massana. Ho feien en grups d'aproximadament 200 corredors.

Els ciclistes s'han repartit entre els cinc recorreguts, els que han comptat amb més ciclistes, el de 3 estrelles i el de 5, la prova reina d'aquesta Volta als Ports amb 153 quilòmetres i 4400 metres de desnivell positiu.

La primera ascensió del dia ha estat la que en les anteriors edicions era la última, la Coma d'Arcalís. El Xavi Fernádez, i l'Òscar Lanza tampoc s'han volgut perdre la cita amb les seves handbikes.

Després de la Coma d'Arcalís era el torn de Coll d'Ordino. En aquest punt el ciclista professional Chris Hamilton s'ha escapat en el grup que comandava la cursa llarga. La primera noia de la prova reina en superar Coll d'Ordino ha estat la basca Leire Balzategui.

Son minoria però cada edició hi han més noies. Equips com el "Woman on Wheels" ocupaven les primeres posicions en el circuit de 4 estrelles, el segon més llarg.

Malgrat que només comptaven les pujades i encara que fos de manera oficiosa, els primers classificats de la cursa llarga disputen la prova.

Després de la coma d'Arcalís, el coll d'Ordino i Beixalís, els quedava la Peguera i la Gallina per completar el recorregut. El més dur al final. Hamilton tenia uns 20 minuts d'avantatge sobre el segon classificat a les primers rampes de la Gallina, el ciclista australià no ha tingut rival avui a la Volta als Ports.

L'organització ha donat com a vencedor Miquel Martínez, malgrat que Hamilton ha estat el més ràpid. El ciclista australià no ha marcat registre a la pujada i baixada de la Coma d'Arcalís, ja que portava el dorsal tapat i per això, no apareix a la classificació final. 

Hamilton no ha estat l'únic ciclista professional. A les primeres posicions també hem vist a Alex Dowsett.

A banda dels professionals els 750 ciclistes han gaudit d'allò més d'una jornada on el temps ha acompanyat i malgrat l'esforç tothom estava disposat a oferir un somriure.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Ricard Tenza    

Comparteix: