ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

La base del pàdel: el somni d'arribar al més alt

www.andorradifusio.ad

Tot i no disposar encara d'una federació, la base del pàdel comença a treure el cap en els tornejos del circuit català. La majoria dels practicants van descobrir aquest esport amb la visita del World Padel Tour i somien participar algun dia en el circuit professional.

Són alguns dels exponents de la base andorrana del pàdel, una modalitat molt popular i que els darrers anys ha vist multiplicar-se el nombre de pistes.

Tenen entre 12 i 15 anys i han començat a competir en tornejos del circuit català amb llicència catalana, en espera que els clubs tirin endavant una federació pròpia.

El director de Go AND Pàdel, Gustavo Morales, posa en relleu que van "a competir". "Estem aconseguint millors resultats que l'any passat i, si bé fa poc que estan competint, van millorant dia a dia".

Maria Galindo és una de les jugadores i explica que fa més o menys sis o set anys que el practica. "Veia al meu germà i al meu pare i em vaig animar", diu.

Als vuit anys s'hi va enganxar Mario Pastor. "Quan vaig veure el pàdel em vaig dir que ho havia d'intentar. Ara ja fa sis anys i és un esport que mai deixaria", explica. 

La visita del World Padel Tour els anys 2017 i 2018 va fer que molts d'aquests joves s'hi aficionessin. Comparteixen el somni d'arribar algun dia al circuit professional. Galindo opina que "veure en directe els millors jugadors del món és increïble". Aquesta possibilitat la va motivar "a seguir endavant i a jugar cada dia amb més força". És conscient que per arribar a aquest nivell cal "treballar i posar-hi moltes ganes". També és el somni de Pastor. Veu "possibilitats però d'aquí uns quants anys".

Morales assegura en aquest sentit que aquest és l'objectiu: "nens que puguin jugar al circuit internacional en representació d'Andorra, de l'escola i dels clubs".

Per continuar progressant, en un esport on la tècnica individual és tan important com saber jugar en equip, els toca afinar la punteria.      

Informa: Joan López
Imatges: Vicente Bellot

 

Comparteix:

3.219.167.194