Bernadó, amb els dos ors de Malta 2003 en el record 

www.andorradifusio.ad

Malta acollirà la setmana vinent la dinovena edició dels Jocs dels Petits Estats d'Europa. Ara fa vint anys es van celebrar en el mateix escenari i Toni Bernadó va ser el gran protagonista de la delegació andorrana, amb dos ors. El veterà fondista continua entrenant i somia tornar a córrer una marató. 

Malta porta bons records a Toni Bernadó. La darrera vegada que s'hi van celebrar uns Jocs dels Petits Estats va guanyar dues medalles d'or, en les proves dels 5.000 i els 10.000 metres. 

El veterà fondista ha guanyat un total de 12 metalls als Jocs, l'últim un bronze a San Marino 2017. Confia que els 18 atletes que la setmana vinent competiran a Malta faran un bon paper. 

"Portem una delegació suficientment ampla, i penso que són el futur. Tenim una base que poden fer coses maques", ha explicat Bernadó. 

Amb 56 anys, no ha deixat mai d'entrenar. Des dels seus cinquens Jocs Olímpics, a Londres 2012, no ha fet cap marató, però es veu amb força per tornar a enfrontar-se als 42 quilòmetres i 195 metres. 

Amb 27 maratons, més d'un miler de curses i 140.000 quilòmetres a les cames, a Bernadó encara li queda benzina per continuar rodant. 

Informa: Joan López
Imatges: Eric Escabias i Arxiu RTVA 

Comparteix:

El calendari de Copa del Món de gegant de Joan Verdú tindrà 11 proves i dues novetats Sarabia traurà el millor equip per guanyar el Vila-real B i intentar acabar setè