ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La candidatura Andorra 2027 passa pàgina després de la decepció i es posa a treballar en el 2029

www.andorradifusio.ad

La candidatura andorrana al Mundial d'esquí alpí del 2027 ha tornat amb un regust agredolç del congrés de la Federació Internacional (FIS), celebrat a Milà. Decepció per no haver estat l'escollida però el convenciment que hi ha un projecte sòlid per tornar-ho a intentar amb vista a l'edició del 2029.

La sostenibilitat i la innovació seguiran sent fermes apostes per a la nova temptativa amb l'experiència s'haver optat per primera vegada enguany.

En aquest sentit, la guanyadora, l'estació suïssa de Crans Montana, repetia candidatura i ha estat premiada.

El director general del projecte andorranà, David Hidalgo, ja indicat que el factor polític és important a l'hora de tenir opcions i que amb l'elecció de Crans Montana, una seu tradicional i de solera, pot haver tingut pes, però que si no es té un projecte sòlid no es pot progressar.

"Té un component polític important i també de deute històric. Amb tothom amb qui parlàvem ens deia que aquest any li tocava a Suïssa. Aquesta vegada no ha estat possible, però amb la mateixa premissa, l'any vinent li toca a Narvik (que aquest any també es presentava per primer cop) o ens toca a nosaltres. Haurem de seguir-ho treballant i defensant. El component polític és molt important, però sense una candidatura sòlida, la política no pot entrar en joc."

Des de la candidatura expliquen que amb vista al 2029 hi haurà ajustaments i petits canvis però es considera bo el full de ruta que s'ha marcat en aquesta edició. I de MIlà no s'ha tornat amb les mans buides.

El vicepresident de la Federació d'Esquí, Patrick Toussaint, ha estat elegit per formar part del consell de la FIS, amb la qual cosa Andorra guanya pes en l'òrgan rector de l'esquí mundial. Un argument més amb vista a la candidatura del 2029. Ja estan confirmades com a contrincants, de moment, les estacions de Narvik (Noruega) i Val Gardena (Itàlia).

Informa: Sergi Cano  

Comparteix: