La Clàssica Andorra Pirineus ja té data: juny del 2025

www.andorradifusio.ad

La primera edició de la Clàssica Andorra Pirineus, una prova d'alta muntanya d'un dia, apunta al juny del 2025, ja que enguany no s'ha pogut tancar el pressupost, al voltant del mig milió d'euros. Atreure els equips que disputin el Tour seria el gran al·licient.

Organitzar una cursa ciclista d'un dia de màxim nivell és una aspiració d'Andorra que apunta que es farà realitat l'any vinent, amb l'empresa Viu sense Límits. La Clàssica Andorra Pirineus, que ha caigut dues vegades del calendari provisional de l'UCI per no poder tancar el pressupost de 500.000 euros, ho té molt avançat per disputar-se a principis de juny del 2025.

Gerard Riart, organitzador de la prova, assegura que treballen amb aquestes dates perquè "tots els que estan preparant el Tour de França tinguessin un bon test i també amb aquella època al mes de maig estan aquí amb alçada i seria un bon test després d'estar aquí".

L'Andorra Pirineus seria una etapa d'alta muntanya, d'uns 160 quilòmetres i més de 4.000 metres de desnivell, inclosa el primer any en la categoria 1.1 de l'UCI. Aquesta catalogació permetria acollir els millors ciclistes del gran grup, ja que és obligat que hi participin equips del World Tour i de la categoria Continental Pro. La prova seria retransmesa en directe per televisió, raó per la qual s'encareix substancialment l'organització.

Informa: Sergi Cano
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

La FAM vol portar dos representants als Jocs Olímpics d'hivern del 2026 Verdú reapareixerà amb el dorsal més baix fins ara en Copa del Món