ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

Compte enrere per als Jocs Olímpics d'hivern: fins al 21 de gener hi ha temps per guanyar-se la plaça

www.andorradifusio.ad

Queden menys de 100 dies per a la celebració dels Jocs Olímpics d'hivern. La Federació ha presentat una llista llarga amb vuit atletes per anar a la Xina. De tota manera, ara mateix només hi tenen assegurada la presència, si no hi ha contratemps de darrera hora, dos esquiadors: Irineu Esteve i Joan Verdú.

Irineu Esteve i Joan Verdú són, a hores d'ara, els principals candidats a encapçalar la delegació andorrana als Jocs Olímpics d'Hivern. La FAE ja ha presentat al COI una llista llarga amb vuit noms, però a banda dels dos esquiadors esmentats, la resta s'hauran de guanyar la plaça abans del 21 de gener, quan queden tancades les llistes.

En esquí alpí hi ha assegurada una plaça masculina i una de femenina. Històricament s'ha aconseguit obrir una tercera plaça. A la llista llarga hi ha noms com els de Cande Moreno, Carla Mijares, Àxel Esteve i Àlex Rius. Hauran de puntuar en Copa d'Europa si volen anar a la Xina.

El gerent de la FAE, Carles Visa, constata que "si tenim la sort d'haver pogut escalar en la llista olímpica i som una mica amunt, segurament en lloc de portar 3 o 4 corredors, com tenim de previsió ara, potser podem ampliar-ho a 5 o 6." 

Les classificacions olímpiques són més obertes gràcies a les quotes per països. En esquí de fons tenen les dues places assegurades, però Carola Vila només hi anirà si fa un top 30 en Copa del Món o un top 10 en Copa d'Europa. Finalment, a Maeva Estevez se li demana una classificació per unes eliminatòries a la Copa del Món. Irineu Esteve i Joan Verdú s'han guanyat amb escreix la presència. La resta tindran dos mesos per aconseguir la plaça.  

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Sergi Linares / FAE

Comparteix: