Pas endavant del MoraBanc Andorra davant el Casademont Saragossa (85-80)

El MoraBanc Andorra s'apropa una mica més a l'objectiu de la permanència després de sumar aquest dissabte la novena victòria de la temporada derrotant al Casademont Saragossa 85-80. Malgrat encarrilar el partit en l’últim quart (72-60), un 6-17 de parcial en la recta final deixaria un ajustat 78-77 que solucionaria Jean Montero sortint al rescat amb set punts consecutius en l'últim minut. El dominicà, de fet, acabaria sent l'MVP amb 18 punts i un 22 de valoració.

El MoraBanc Andorra necessitava reaccionar i redreçar el seu rumb com fos. Si el 72-76 de la primera volta al Príncipe Felipe serviria per a acabar amb vuit derrotes consecutives, el 85-80 d’aquest dissabte suposa acabar amb tres derrotes seguides i deixar enrere les males sensacions dels partits a Palència i a casa davant el Lenovo Tenerife. De fet, Natxo Lezkano ja avisaria en la prèvia del partit que aquesta havia estat "una de les millors setmanes d'entrenaments de tota la temporada". La patida victòria contra el Casademont Saragossa, la novena de la temporada, implica fer un pas endavant molt important en el camí dels tricolor cap a la permanència. A vuit jornades per al final, el MoraBanc manté les dues victòries de marge respecte a la zona de descens.

En una Bombonera absolutament endollada, el MoraBanc, tot i el desencert habitual de les darreres jornades, començaria controlant el partit gràcies al rebot i a la intensitat defensiva. Sempre per davant en el marcador amb una aportació ofensiva molt repartida, el conjunt tricolor arribaria a tenir una màxima de set punts (18-11) per al 19-16 al final dels primers deu minuts.

El segon quart, però, seria molt diferent. El MoraBanc, de més a menys, perdria el control del partit davant d'un Casademont Saragossa més intens que passaria a viure de l'aportació de Trae Bell-Haynes per igualar el partit (24-24) després d'un 5-8 de sortida. Això sí, la reacció del MoraBanc amb els punts de Tyson Pérez, Tobías Borg, Jerrick Harding i la feina de Nacho Llovet no es faria esperar (36-29) però l'equip de Porfi Fisac s’activaria de nou amb el talent de Mark Smith. Un 3-8 de parcial deixaria un ajustat 39-37 al descans.

Però després de passar pels vestidors, i amb homenatge inclòs per a l'equip que va aconseguir l'ascens andorrà a l'ACB ara fa deu anys, l'equip de Natxo Lezkano recuperaria les bones sensacions gràcies a la bona feina defensiva i a l'encert de Tobias Borg i Stan Okoye. Arribant a tenir una màxima de catorze punts (58-44) després d'un 19-7 de sortida, el MoraBanc tancaria el tercer quart i encarrilaria la victòria deixant un 64-53 al marcador.

A l'inici de l'últim quart els del Principat mantindrien les diferències (72-60) però el partit embogiria amb un Casademont Saragossa que es mostraria més agressiu gràcies al beneplàcit arbitral. De fet, un 6-17 de parcial deixaria un 78 -77 a un minut del final. Però quan més es temia per la victòria, quan els nervis estaven a flor de pell, la figura de Jean Montero s'enlairaria per sobre de la resta per anotar set punts consecutius que acabarien decantant la balança a favor del MoraBanc Andorra (85-80).

El MoraBanc visitarà ara la pista de l’UCAM Múrcia el proper diumenge (17h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad.

Informa: Òscar Merino