Pas endavant del MoraBanc Andorra a la recerca de l’ascens directe (97-89)

Davant una Bombonera plena a rebentar el MoraBanc Andorra ha donat aquest dissabte un pas molt important en el camí cap a l'ascens directe a l'ACB després de derrotar el Zunder Palència (97-89), malgrat quedar-se a les portes de capgirar el basquet-average. Amb aquest resultat el conjunt tricolor suma la 20 victòria del curs, setena consecutiva, i es col·loca per primera vegada líder en solitari de la LEB Or. El partit, ajustat, amb una desastrosa actuació arbitral, es decidiria entrat l'últim quart. Mihajlo Andric, MVP amb 19 punts i un 22 de valoració, A destacar també els 19 punts de Johnny Dee o els 9 punts, 11 rebots i 9 assistències de Rafa Luz.

El MoraBanc Andorra ha donat aquest dissabte un cop de puny sobre la taula aprofitant la visita del seu rival més directe, el Zunder Palència. Després de les derrotes en el partit de la primera volta (72-63) i la final de Copa (74-69), a la tercera ha anat la vençuda i l'equip del Principat, abrigallat per una Bombonera plena fins als topalls, ha tret tota la seva artilleria per a sumar una victòria molt important, per a res definitiva, en el camí cap a l'ascens directe a l'ACB. Un premi que recaurà en el campió de la fase regular, posició que ara ocupa el MoraBanc en solitari i que ho fa per primera vegada després de 22 jornades. Això sí, encara queden dotze jornades més i el MoraBanc les afronta amb una victòria de marge respecte el segon classificat, un Zunder Palència que aquest dissabte a la Bombonera acabaria salvant el basquet-average.

El MoraBanc Andorra picaria molta pedra per tirar endavant el seu partit. I això què els locals, més pressionats d'inici, sortirien amb més dubtes que el rival, un Zunder Palència més fluid i encertat amb els punts de Devon Schmidt i un 5-14 de parcial. Però un temps mort de Natxo Lezkano ajudaria a parar el primer cop. A partir de llavors i controlant el rebot defensiu, el MoraBanc trobaria el seu joc fent mal per dins amb Felipe Dos Anjos i Marin Maric per a tancar el primer acte amb un ajustat 22-23 després d'un 15-7 de parcial.

En el segon quart les defenses s'imposarien als atacs i la igualtat continuaria marcant el partit (38-38) però un parcial final dels visitants aprofitant-se d'una actuació desastrosa de la tripleta arbitral com reconeixeria el mateix Natxo Lezkano després del partit als micròfons d'Andorra Televisió permetria al Zunder Palència marxar al descans amb una renda de quatre punts (39-43).

Però la millor versió del MoraBanc Andorra tornaria a aparèixer a l'inici de la segona meitat. Després de passar pels vestuaris, el conjunt tricolor posaria una marxa més en defensa, tancaria el seu rebot i trobaria l'encert ofensiu però el Zunder Palència no s'aniria en cap moment del partit. De fet tot es decidiria en l'últim quart (65-64).

I aquí seria quan, amb un 71-72 en el marcador, apareixeria la figura de Juan Rubio, convidat sorpresa que es posaria l'equip a l'esquena per a llançar als seus amb tres triples consecutius. Amb un +7 en el marcador (82-75) el MoraBanc Andorra tenia el partit on volia i amb la possibilitat de donar-li la volta al basquet-average però el Zunder Palència tornaria al partit tirant de talent i beneficiant-se novament d'una sèrie de decisions arbitrals (82-81). Al final, però, en uns últims minuts d'autèntic infart, el MoraBanc acabaria celebrant una victòria que val el seu pes en or malgrat no poder capgirar el basquet-average (97-89).

La propera cita del MoraBanc Andorra serà el dissabte 11 de març a la pista d’un altre rival directe, el San Pablo Burgos (20h) en directe per Andorra Televisió i andorradifusio.ad.

Imatge: Dani Catalán-BCA
Locució:Joel Romero

Nou podi de Gina del Rio a la Copa d'Europa en categoria júnior Natxo Lezkano: "Tinc la sensació claríssima que no ha estat el millor arbitratge possible. No ens han deixat entrar al partit del basket-average"