ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Estefania Troguet, als peus del Nanga Parbat, perseguint el seu primer 8.000

www.andorradifusio.ad

Estefania Troguet compta les hores per encarar el seu pròxim repte, el Nanga Parbat. La novena muntanya més alta del món posarà a prova a l'alpinista que buscarà coronar el seu primer 8.000. Troguet ha arribat avui al camp base.

El Pakistan i més concretament, el Nanga Parbat, són el principal repte a l'horitzó d'Estefania Troguet. La novena muntanya més alta del món és el 8.000 més occidental del planeta.

Una lesió al turmell li ha impedit marxar en les millors condicions. "L'entrenament era important però penso que no vaig a córrer una marató, no necessito un treball explosiu i el fons ja el tinc", explicava abans de marxar.

Troguet compensa la manca d'experiència formant equip amb Nirmal Purja, l'autor de les instantànies al concorregut Everest, l'exforces especials britàniques s'ha marcat el repte de pujar els 14 8.000 en set mesos.

La pauta a l'ascensió la marcarà la mateixa muntanya. Troguet destaca que "és bastant tècnica i hi ha moltes allaus". Per això "has de jugar amb el que et trobes". Està tranquil·la amb un "equip molt preparat".

El Nanga Parbat és una muntanya aïllada que amaga molts perills. Troguet n'és conscient i no estirarà més el braç que la màniga. Diu trobar-se "forta" i assegura que arribarà "fins on pugui".

L'alpinista ha arribat aquest divendres al camp base situat a 4.100 metres per iniciar l'aclimatació. Tenen previsió de fer cim al voltant del 15 de juliol.

Informa: Cesc Sanjuan -Joel Romero
Imatges: Guillem Casal-Arxiu RTVA

Comparteix:

18.206.187.81