ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

L'etapa andorrana de la Vuelta passarà pel camí de les Pardines

www.andorradifusio.ad

Andorra Turisme ha anunciat aquest dilluns al matí en primícia -la Vuelta es presenta oficialment dimecres- com serà el final de l'etapa andorrana. La novetat principal és la inclusió d'un tram d'"sterrato" al camí de les Pardines. Una transició que permetrà als ciclistes enllaçar l'ascens d'Engolasters i els Cortals d'Encamp on hi haurà la línia d'arribada. La ronda espanyola arribarà el diumenge 1 de setembre.

L'etapa andorrana de la Vuelta 2019 tindrà un tram d'"sterrato", així és com es denomina els sectors de terra a les curses de ciclisme en ruta, una tendència que està molt de moda d'ençà ho va instaurar el Giro al olle delle Finestre.

Aquest dilluns s'ha presentat aquest final d'etapa a Sant Miquel d'Engolasters amb la presència d'autoritats i esportistes com Aleix Espargaró o Joaquim Rodríguez.

El ministre de Turisme, Francesc Camp, tenia constància "que hi havia corredors que ho feien i vam pensar per què no provar-ho i oferir quelcom novedós i diferent". Destaca que el desnivell serà de 1.200 metres sumant els tres ports.

El president de la Federació de Ciclisme, Gerard Riart, opina que "sempre s'ha d'anar a buscar alguna cosa més i l'sterrato està molt de moda" . Creu que "poder fer aquesta zona amb les vistes que hi haurà d'Engolasters serà espectacular i se'n parlarà molt".

Fer el camí de les Pardines, a banda de mostrar la millor cara d'Andorra, farà possible un final d'etapa espectacular. Els ciclistes enllaçaran la Comella, Engolasters i els Cortals d'Encamp on estarà situada la línia d'arribada. L'ex-ciclista Joaquim 'Purito' Rodríguez explica que fins ara "no hi havia un port de més d'una hora i ara els ciclistes tindran la possibilitat de fer-ho". A més, afegeix, "coronar els Cortals amb aquesta altura la primera setmana serà molt dur" amb l'incentiu que "és la primera vegada que la Vuelta incopora un sterrato i tenim la sort que sigui aquí a Andorra".

Aleix Espargaró ho ha provat i en ceritifca la duresa. Ara bé, se suma a les bones sensacions: "Serà motl maco i podrem gaudir-ne tots molt. Hi ha molts aficionats aquí a Andorra, és com la capital mundial del ciclsime".

L'etapa andorrana de la Vuelta es disputarà el diumenge 1 de setembre. De moment només ha transcendit el final, es sabran tots els detalls a la presentació oficial que tindrà lloc aquest dimecres a Alacant.  

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

3.237.178.91