ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

CANAL WEB

Obrir en una altra finestra

La FAE comença a treballar en una temporada especial pels Jocs Olímpics i les finals de la Copa d'Europa

www.andorradifusio.ad

La Federació d'Esquí ha començat aquesta setmana la temporada 2021-2022 amb els entrenaments físics a Andorra. Ho ha fet amb més facilitats que ara fa un any i espera un calendari normalitzat amb la progressiva millora de la crisi sanitària. En el punt de mira, dues cites marcades en vermell, els Jocs Olímpics a la Xina i les finals de la Copa d'Europa que tindran lloc a Andorra.

Alguns encara no han tancat la temporada d'esquí però per a la FAE aquesta setmana ha estat molt important per a la propera campanya. Dilluns va arrencar la temporada amb els exercicis físics a Andorra i aquell mateix dia es va saber que Andorra acollirà les finals de la Copa d'Europa el març del 2022.

Enguany han començat a treballar amb més flexibilitat i esperen poder establir un calendari més convencional. "Tenim més facilitats, podem entrenar més gent i sobretot fer un programa més normalitzat", explica el preparador físic Damià Costa, qui espera que es pugui anar a Sud-Amèrica o fer les estades que normalment es feien.

Després d'unes setmanes de descans els esquiadors ja han començat aquesta setmana a preparar les màquines. Un bon treball físic aquests mesos serà essencial per tenir una bona temporada d'esquí. Es prepararà el seu cos per poder evitar lesions i molèsties.

Per als esquiadors no és una temporada qualsevol. Les finals de la Copa d'Europa a Andorra motiven i els Jocs Olímpics encara més. Alguns s'hauran de guanyar el dret d'anar a la Xina en les primeres curses de l'any, com Àxel Esteve, o Carla Mijares, qui diu que encara ho veu lluny.

Els esquiadors andorrans no hauran d'esperar molt per tornar a lliscar sobre la neu. Si la pandèmia ho permet, tenen previst fer una primera estada a la glacera de Les 2 Alpes entre el 7 i el 18 de juny.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Romagosa

Comparteix:

44.192.253.106