Pas de gegant del MoraBanc Andorra cap a la permanència (88-62)

Victòria i average. El MoraBanc Andorra veu més a prop l’objectiu de la permanència després de sumar la 10a de la temporada davant el Coviran Granada (88-62), rival directe, capgirant el -3 (91-88) de la primera volta en un partit que es decidiria en la segona meitat amb un 53-30 de parcial. Amb aquest resultat, l’equip tricolor es queda tres victòries per sobre del descens a sis jornades per al final. Marin Maric, MVP amb 18 punts, 10 rebots i un 26 de valoració. A destacar també els 20 punts de Jerrick Harding o els 15 punts i 7 assistències de Jean Montero.

Amb el calendari que li queda al MoraBanc Andorra en aquesta recta final de la temporada, dos partits a casa i quatre fora contra rivals molt exigents, aquest diumenge l’equip de Natxo Lezkano no es podia permetre res més que no fos una victòria. El 88-62 davant el Coviran Granada, rival directe a la zona baixa, capgirant a més el bàsquet average, suposa fer un pas de gegant en el camí dels tricolor cap a la permanència. De fet, els de Natxo Lezkano afrontaran les últimes sis jornades amb un coixí de tres victòries per sobre del descens.

I això que el MoraBanc, amb dubtes i poc contundent en defensa, començaria el partit a remolc d'un Coviran Granada més encertat amb l'aportació de Jacob Wiley (8-13). Però els canvis de Natxo Lezkano funcionarien i l'equip tricolor, guanyant la batalla del rebot, reaccionaria en part gràcies a l'energia del capità Nacho Llovet. El MoraBanc, de menys a més, tancaria el primer quart amb molt bones sensacions després d’un triple de Mihajlo Andric (21-17).

Al segon quart el MoraBanc continuaria dominant el partit amb els punts de Jerrick Harding i l'aportació d'un Marin Maric extra motivat, conscient que havia de fer un pas endavant per cobrir l’absència del lesionat Felipe Dos Anjos. Els del Principat, de fet, arribarien a tenir una diferència de deu punts (35-25) però a les portes del descans, un 0-7 de parcial deixaria un ajustat 35-32. Tot per decidir a la segona meitat.

Després de passar pels vestidors el MoraBanc sortiria molt endollat i un 10-2 de sortida deixaria una màxima de +11 (45-34) per a un conjunt, el del Principat, que estaria acompanyat en tot moment per una gran Bombonera. Els tricolor, malgrat fer un gran segon quart i mantenir les diferències en el marcador (55-46), es deixarien el millor per als últims deu minuts.

De fet, després d'un 2/22 en triples, el darrer quart començaria curiosament amb un 3+1 de Tobias Borg (59-46). A partir d’aleshores el parcial del MoraBanc aniria creixent i creixent fins al punt de convertir l’últim quart en tota una festa a la què no faltarien Jean Montero i Jerrick Harding. Al final, 33-16 de parcial davant un Coviran Granada descompost i victòria contundent, treballada i average per a un MoraBanc Andorra que, després d’oferir la seva millor versió en un dia gens fàcil, respira més tranquil i acaricia la permanència després de sumar la desena de la temporada (88-62).

El MoraBanc visitarà el proper diumenge la pista del Dreamland Gran Canària (18h) en directe a Ràdio Nacional i andorradifusio.ad