ATV En Directe

Obrir en una altra finestra

Canal web: la programació alternativa d'Andorra Difusió

Obrir en una altra finestra

Imbernón: "s'han ajuntat les dos coses més importants de la meva vida al futbol, la base i el FC Andorra"

www.andorradifusio.ad

Richard Imbernón torna al Futbol Club Andorra per a encapçalar el projecte de la base. Disposarà d'un infantil dirigit per Juanfer Lain, un cadet a càrrec de Josep Linares, el filial amb Carlos Sánchez i el juvenil que dirigirà ell mateix.

Josep Linares i Richard Imbernón eren destituïts al desembre coincidint amb l'entrada del grup Cosmos. Ja en aquell moment es va parlar d'un possible retorn. "Jaume Noguer es va reunir amb nosaltres per demanar disculpes per com havia anat tot. Ja en aquell moment ens va comentar la possibilitat de formar part d'un nou projecte per la temporada vinent. Ens va semblar molt bé, però tot estava enlaire en aquell moment", detalla Imbernón.

Les paraules no se les va endur el vent i la setmana passada el Futbol Club Andorra anunciava l'acord. Imbernón no amaga la il·lusió. "Porto 25 anys al futbol base i és on realment on viu l'essència del futbol", assegura. I afegeix que en aquest projecte "s'han ajuntat les dos coses més importants de la meva vida al futbol: la base i el FC Andorra".

La feina per als entrenadors de la base serà aconseguir que els jugadors andorrans no deixin de tenir protagonisme al primer equip. "Està clar que al primer equip hem de tenir l'ajuda de jugadors de fora per poder assolir els objectius esportius que s'han marcat, però al futbol base ho tenen molt clar i així se m'ha dit: volen fer una base amb nens del país i no comptar per comptar, sinó que realment pugui fer part important del projecte", assegura Imbernón.

Imbernón ha guanyat les cinc últimes darreres lligues al país. A banda dels coneixements futbolístics, el tècnic encaixa per la seva filosofia de joc i el factor humà. "Si han pensat en mi és perquè coincidim en aquesta manera d'entendre el futbol. Serà una feina enriquidora per als nostres jugadors i útil per al primer equip", considera. "No formem jugadors, sinó persones. Dins de l'educació esportiva que nosaltres volem inculcar al futbol base hi ha una formació humana que creiem indispensable per als jugadors", reitera.

El projecte de la nova base del Futbol Club Andorra arrencarà aquest mes d'agost amb una seixantena de nens.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatge: Anna Ginestà

Comparteix: