Els Isards obriran aquest setembre una nova Conference fusionada en una sola divisió

www.andorradifusio.ad

Canvis a la competició internacional per a la selecció masculina de rugbi. La federació europea ha concentrat la categoria Conference en una sola divisió amb quatre grups. Els Isards jugaran quatre partits i obriran el calendari el 30 de setembre a Dinamarca. 

Rugby Europe ha introduït novetats, seguint les propostes de les federacions nacionals, i la categoria Conference presentarà un format completament nou aquesta temporada. Els nivells 1 i 2, que comptaven cadascú amb els grups Nord i Sud, es convertiran en una sola divisió de 18 seleccions repartides en quatre grups. 

La selecció masculina, que la temporada passada es va estrenar a la Conferència 2 Nord després de sis anys militant a la Sud, ha quedat enquadrada en el grup C de la nova Conference. Els Isards mantindran els mateixos rivals del curs passat amb l'única novetat de Letònia, que ve de jugar a la Conferència 1 Nord i serà la favorita per disputar la promoció d'ascens.

Andorra obrirà el calendari el 30 de setembre a Dinamarca. El 4 de novembre rebrà Letònia a casa en un escenari encara per determinar. El mes d'abril de l'any vinent els Isards repetiran davant l'afició contra Finlàndia i tancaran la fase el 4 de maig a Noruega.

La intenció de Rugby Europe és que aquesta temporada serveixi de test i a partir de la següent mantenir el nou format amb un cicle de dos anys, amb partits d'anada i tornada. 

Pel que fa a la selecció femenina de 15, la federació busca amistosos perquè mantingui l'activitat i continuï creixent. El gran repte per a les Grandalles arribarà l'estiu de l'any vinent en la modalitat de set, després de l'ascens a la categoria Trophy

Informa: Joan López
Imatges: Arxiu RTVA

Comparteix:

Doria i Pellicer obren aquest dijous la Copa del Món de la Seu d'Urgell amb les classificatòries de canoa  L'equip masculí de tècnica de la Federació d'Esquí tanca amb èxit l'estada a Lituània