K2 i Broad Peak, l'ambiciós repte d'Stefi Troguet per a aquest estiu

www.andorradifusio.ad

K2 i Broad Peak, aquesta és l'atrevida aposta d'Stefi Troguet per a aquest 2021. El confinament li ha servit per millorar la tècnica i creu que és el moment d'afrontar un dels ascensos més exigents del planeta. L'alpinista espera completar aquest exigent tàndem entre juny i agost.

El 2019 va fer el doblet Nanga Parbat-Manaslu i el 2021 vol seguir creixent amb el Broad Peak-K2, un tàndem que guarda similituds al del 2019 per la dificultat tècnica del K2 i el Nanga Parbat però que enguany s'afegeix la dificultat de l'altura de la segona muntanya més alta del planeta amb 8.611 metres.

Troguet ha sabut treure profit del confinament, tecnificant-se. La situació actual també li pot obrir la porta a una experiència més autèntica en unes muntanyes cada any més massificades. "He fet una evolució tècnica i això em dona la confiança per poder anar a un punt més", considera, tot preveient que no hi hagi tanta afluència.

El Broad Peak de 8.047 metres també està al Karakorum i servirà d'aclimatació per a la muntanya de les muntanyes, el K2. El calendari ideal seria el Broad Peak a principis de juliol, després d'haver aclimatat abans, i sense perdre el temps, cap al K2.

La pèrdua de tres dels seus companys d'escalada al Nanga Parbat, dos al K2, ha estat un cop molt dur però Troguet es sent preparada per afrontar aquest repte.

L'alpinista andorrana no és amiga d'abandonar reptes a mitges però no té cap problema a agafar el camí més llarg.

Si aconsegueix aquests dos cims li quedaran 10 per aconseguir el repte dels 14 vuit mil del planeta sense oxigen. Amb 28 anys ja ha demostrat del que és capaç. Per davant encara un llarg camí a molta altura.

Informa: Cesc Sanjuan
Imatges: Albert Refart - Efecte Boomerang

Comparteix:

El Campus de carnaval confirma el bon moment del bàsquet femení de formació Roger Puig firma el millor resultat en Copa del Món amb un 7è lloc en gegant