Karaban, una caravana de bicicletes solidaria per ajudar els infants de Kenya

www.andorradifusio.ad

S'imaginen fer 10.000 quilòmetres amb bicicleta durant un any per anar d'Andorra fins a Kenya? Doncs, això és el que faran el David i l'Elena, els impulsors del projecte solidari Karaban a partir del 22 de juliol.

"Karaban té l'objectiu de recórrer 10.000 km. Sortir d'Andorra el 22 de juliol amb un any de recorregut i arribar a Kenya, a Kibera". Així és com defineix el David aquest nou projecte que tenen entre mans. Una aventura exigent que els portarà d'Andorra a Grècia i després d'Egipte a Kenya.

La solidaritat és el pal de paller del projecte perquè, segons el David, "aquest projecte va sorgir amb un dels viatges a Kenya, on vam visitar l'ONG Kings and Queens of Kibera i allà vam veure que podíem crear una caravana solidària de bicicletes o un projecte com és Karaban per aportar a l'ONG". L'Elena, a més, explica quina és la tasca de l'ONG allà. "És una ONG que està als suburbis de la capital de Kenya, Nairobi en una zona que es diu Kibera i el que fa és treballar amb nens i nenes que viuen allà als suburbis que viuen als carrers i on les seves famílies no poden tirar endavant".

L'objectiu és recaptar 50.000 euros mitjançant donacions i patrocinis, ja que la idea és que la gent se sumi en trams del recorregut. De moment, l'Elena confirma que ja tenen diversos interessats, "sobretot a l'Àfrica. També hi ha gent confirmada que vindrà a Europa i cadascú pot triar una mica el tram que vol".

El projecte començarà a pedalar el 22 de juliol des del centre d'Andorra la Vella i en un any espera arribar a Kenya.

Informa: Joel Romero
Imatges: Ricard Tenza

Comparteix:

La Titan Desert mostra la cara més exigent amb l'etapa marató La Casamanya Extrem vol continuar creixent i posa l'horitzó en els 300 participants